Elg gryte


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Til denne gryten brukes en god kraft:

Kraft: ( brukes som grunnlag i andre gryteretter)
3kgkraft bein av elg (storfe)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk storløk
1stkpurre
1stk litekålrabi
1stksellerirot
1stkfenikkel
5stkgulrøtter
20stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad

Gryteretten:

2kgrenskåret kjøtt av elg. Lår eller bog.
0,5kgsopp. Gjerne kantareller. ( evt hermetisk sopp)
3stkløk
5stksjalottløk
6dlkremfløte
1begerseterrømme
15stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad
3sstyttebær syltetøy
salt og pepper


Fremgangsmåte:

Kok alt i en stor kjele i 2-3 timer på svak varme under løkk. Fyll på vann slik at grønnsakene/bena er dekket hele tiden. Sil kraften og kok inn til ca 1/2 liter.
Grønnsakene kan brukes til stappe. Kjør i mixer med litt smør, fløte, salt og pepper.

Gryteretten
Kjøtt og løk brunes i pannen.
Fersk sopp brunes i tørr panne til all fuktighet er vekke. Brun så i litt smør.
Kok opp fløten med einetbær og laubærblad. Sil fløten. Ha alt i en gryte sammen med kraften og rømme.
Kok opp og smak til med tyttebær, salt og pepper.

Server med ris og ferske baguetter. Evt og en grønn salat.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118966721)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 116,1 Kcal
Protein 9,64 g
Fett 7,06 g
Karbo 3,06 g
Pris 13,12.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!