Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Elg gryte

Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 9 lesere
Oppskriften har hatt 33792 lesere! 33792 lesere
Elg gryte har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 116,12 kcal ......Protein: 9,64 g ......Fett: 7,06 g ......Mettet fett: 4,36 g
Karbohydrater: 3,06 g ......Kostfiber: 0,89 g .....Natrium: 28,63 mg .......Pris: 13 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Til denne gryten brukes en god kraft:

Kraft: ( brukes som grunnlag i andre gryteretter)
3kgkraft bein av elg (storfe)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk storløk
1stkpurre
1stk litekålrabi
1stksellerirot
1stkfenikkel
5stkgulrøtter
20stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad

Gryteretten:

2kgrenskåret kjøtt av elg. Lår eller bog.
0,5kgsopp. Gjerne kantareller. ( evt hermetisk sopp)
3stkløk
5stksjalottløk
6dlkremfløte
1begerseterrømme
15stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad
3sstyttebær syltetøy
salt og pepper
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Fremgangsmåte:

Kok alt i en stor kjele i 2-3 timer på svak varme under løkk. Fyll på vann slik at grønnsakene/bena er dekket hele tiden. Sil kraften og kok inn til ca 1/2 liter.
Grønnsakene kan brukes til stappe. Kjør i mixer med litt smør, fløte, salt og pepper.

Gryteretten
Kjøtt og løk brunes i pannen.
Fersk sopp brunes i tørr panne til all fuktighet er vekke. Brun så i litt smør.
Kok opp fløten med einetbær og laubærblad. Sil fløten. Ha alt i en gryte sammen med kraften og rømme.
Kok opp og smak til med tyttebær, salt og pepper.

Server med ris og ferske baguetter. Evt og en grønn salat.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 116,12743,9237,2 %
Fett: 7,0645,23 g64,6 %Fett54,71 %
Protein: 9,6461,76 g123,5 %Protein33,2 %
Karbo: 3,0619,60 g6,5 %Karbo10,54 %
Fiber: 0,895,70 g19,0 %Fiber1,53 %
Mettet fett: 4,3627,93 g139,7 %
Salt: 0,070,46 g9,2 %
Hele oppskriften veier 5125,15 g totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.13,00 .-
Pris 8 porsjonerKr. 665,81 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 83,23.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Elggryte hos oss.Les mer om Ternet elgkjøtt med Pommes Noisettes hos oss.Les mer om Jegergryte med kantareller hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2118966721



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen