Elg gryte

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Til denne gryten brukes en god kraft:

Kraft: ( brukes som grunnlag i andre gryteretter)
3kgkraft bein av elg (storfe)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk storløk
1stkpurre
1stk litekålrabi
1stksellerirot
1stkfenikkel
5stkgulrøtter
20stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad

Gryteretten:

2kgrenskåret kjøtt av elg. Lår eller bog.
0,5kgsopp. Gjerne kantareller. ( evt hermetisk sopp)
3stkløk
5stksjalottløk
6dlkremfløte
1begerseterrømme
15stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad
3sstyttebær syltetøy
salt og pepper

Annonse

Fremgangsmåte:

Kok alt i en stor kjele i 2-3 timer på svak varme under løkk. Fyll på vann slik at grønnsakene/bena er dekket hele tiden. Sil kraften og kok inn til ca 1/2 liter.
Grønnsakene kan brukes til stappe. Kjør i mixer med litt smør, fløte, salt og pepper.

Gryteretten
Kjøtt og løk brunes i pannen.
Fersk sopp brunes i tørr panne til all fuktighet er vekke. Brun så i litt smør.
Kok opp fløten med einetbær og laubærblad. Sil fløten. Ha alt i en gryte sammen med kraften og rømme.
Kok opp og smak til med tyttebær, salt og pepper.

Server med ris og ferske baguetter. Evt og en grønn salat.

Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 116,1 Kcal
Protein 9,64 g
Fett 7,06 g
Karbo 3,06 g
Pris 13,12.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 35504 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,9 poeng totalt (av max 6) fra 10 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118966721)

Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!