Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Elg gryte

Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 9 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 13,00 Kcal: 116,12 Fett: 7,06 gr Protein: 9,64 gr Karbo: 3,06 gr
Mettet fett: 4,36 gr Kostfiber: 0,89 gr Salt av natrium: 0,07 gr
Oppskriften har hatt 32001 lesere! 32001 lesere

Ingredienser

Porsjoner

Til denne gryten brukes en god kraft:

Kraft: ( brukes som grunnlag i andre gryteretter)
3kgkraft bein av elg (storfe)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk storløk
1stkpurre
1stk litekålrabi
1stksellerirot
1stkfenikkel
5stkgulrøtter
20stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad

Gryteretten:

2kgrenskåret kjøtt av elg. Lår eller bog.
0,5kgsopp. Gjerne kantareller. ( evt hermetisk sopp)
3stkløk
5stksjalottløk
6dlkremfløte
1begerseterrømme
15stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stklaurbærblad
3sstyttebær syltetøy
salt og pepper
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater10,54 prosent
Protein33,2 prosent
Fett54,71 prosent
Kostfiber1,53 prosent

Totalpris for 8 porsjoner

Kr 665,81

Pris pr porsjon

Kr 83,23
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Kok alt i en stor kjele i 2-3 timer på svak varme under løkk. Fyll på vann slik at grønnsakene/bena er dekket hele tiden. Sil kraften og kok inn til ca 1/2 liter.
Grønnsakene kan brukes til stappe. Kjør i mixer med litt smør, fløte, salt og pepper.

Gryteretten
Kjøtt og løk brunes i pannen.
Fersk sopp brunes i tørr panne til all fuktighet er vekke. Brun så i litt smør.
Kok opp fløten med einetbær og laubærblad. Sil fløten. Ha alt i en gryte sammen med kraften og rømme.
Kok opp og smak til med tyttebær, salt og pepper.

Server med ris og ferske baguetter. Evt og en grønn salat.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Elggulasj 2 hos oss.Les mer om Elggryte hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2118966721



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen