Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgbibringe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grbibringe med ben av elg
0,5sssalt
1tshvitløkspepper
0,5ssrapsolje
600grfrosne duppegronnsaker
2dlvann
1sshvetemel
3dlrømme
4porsjon(er)potetmos


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgbibringe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,68662,34Kcal
Protein7,4150,25gram
Karbohydrat4,2929,09gram
Kostfiber0,875,90gram
Fett5,4637,02gram
Mettet fett2,6517,97gram
Salt0,553,71gram
Pris på oppskriftenKr 9,43Kr 63,94Kroner
Hele oppskriften veier2 712 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og skyll kjøttet. Del det eventuelt opp i mindre biter. Ikke fjern ben og fett. Salt og pepre kjøttet.

Varm opp en gryte med litt olje som holder til kjøttets eget fett har smeltet. Senk varmen og brun kjøttet på alle sider. Legg på lokk og la kjøttet småputre i ca 3 timer eller til kjøttet løsner fra benene. Spe eventuelt med mer buljong. Legg i grønnsakene mot slutten og la det koke med.

Ta opp kjøtt og grønnsaker. Avkjøl sjyen slik at fettet størkner og lett kan fjernes.

Skjær kjøttet fra benene og skjær det i skiver. Hold kjøttet varmt. Rør melet i rømmen og bland alt i sjyen. Tilsett grønnsakene. La det hele koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres med potetmos og pickles.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9937)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.