Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Elgbiff

Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 18560 lesere! 18560 lesere
Elgbiff har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 137,27 kcal ......Protein: 19,57 g ......Fett: 6,02 g ......Mettet fett: 0,35 g
Karbo: 0,1 g ......Kostfiber: 0 g .....Natrium: 41,22 mg .......Pris: 24,02 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 700grelgbiff, (150 - 200 g biff pr. person. Ytrefilet anbefales)

Marinade

Ca 3,5ssolje
2tsviltkrydder eller jegerblandingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tsbalsamico eddik
0,5dlrødvin
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Culinario
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden

Anbefalt vin




NB! Oppskriften Elgbiff har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no

Fremgangsmåte:

Mariner elgebiffen alternativt pensle (holder til 2 biffer):

Fres smør til det er nøttebrunt og stek biffen i 3 - 4 min. på hver side (middels stekt). 2 min. på hver side gir rå, 6 - 7 min. på hver side gir gjennomstekt. Ta opp biffene og la de hvile for eksempel i aluminiumsfolie. Og mens biffene hviler. Fres sopp i smør (bruk gjerne stekesmøret brukt til elgebiffene). Soppen må være forvellet. Dryss over 1 ss mel og krydre med ½ ts viltkrydder eller jegerblanding. Tilsett kremfløte. La det småkoke i 3 - 5 min.

Når det gjelder krydring bør sausen testes på slutten og smakes til med mer krydder, salt og pepper. En idé er å la gjestene smake til med salt og pepper. Vi er alle svært ulike når det gjelder hvor mye salt og pepper vi ønsker og tåler.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 137,27271,4513,6 %
Fett: 6,0211,90 g17,0 %Fett39,46 %
Protein: 19,5738,70 g77,4 %Protein57,02 %
Karbo: 0,100,20 g0,1 %Karbo0,29 %
Fiber: 0,000,00 g0,0 %
Mettet fett: 0,350,69 g3,5 %
Salt: 0,100,20 g4,1 %Alkohol3,21 %
Hele oppskriften veier 791 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.24,02
Pris 4 porsjonerKr. 190,00Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 47,50Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Elgbiff med bacon hos oss.Les mer om Elgkaker og leverpostei hos oss.Les mer om Skogens Jarlsberger med kongetilbehør hos oss.