Elgbiff

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 700grelgbiff, (150 - 200 g biff pr. person. Ytrefilet anbefales)

Marinade

Ca 3,5ssolje
2tsviltkrydder eller jegerblandingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tsbalsamico eddik
0,5dlrødvin

Fremgangsmåte:

Mariner elgebiffen alternativt pensle (holder til 2 biffer):

Fres smør til det er nøttebrunt og stek biffen i 3 - 4 min. på hver side (middels stekt). 2 min. på hver side gir rå, 6 - 7 min. på hver side gir gjennomstekt. Ta opp biffene og la de hvile for eksempel i aluminiumsfolie. Og mens biffene hviler. Fres sopp i smør (bruk gjerne stekesmøret brukt til elgebiffene). Soppen må være forvellet. Dryss over 1 ss mel og krydre med ½ ts viltkrydder eller jegerblanding. Tilsett kremfløte. La det småkoke i 3 - 5 min.

Når det gjelder krydring bør sausen testes på slutten og smakes til med mer krydder, salt og pepper. En idé er å la gjestene smake til med salt og pepper. Vi er alle svært ulike når det gjelder hvor mye salt og pepper vi ønsker og tåler.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 137,27 Kcal
Protein 19,57 g
Fett 6,02 g
Karbo 0,1 g
Pris 24,02.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Culinario
Oppskriften har hatt 18707 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,2 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1882)

Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!