Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Elgbiff

Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 18509 lesere! 18509 lesere
Elgbiff har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 137,27 kcal ......Protein: 19,57 g ......Fett: 6,02 g ......Mettet fett: 0,35 g
Karbo: 0,1 g ......Kostfiber: 0 g .....Natrium: 41,22 mg .......Pris: 24,02 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 700grelgbiff, (150 - 200 g biff pr. person. Ytrefilet anbefales)

Marinade

Ca 3,5ssolje
2tsviltkrydder eller jegerblandingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tsbalsamico eddik
0,5dlrødvin
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Culinario
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden

Anbefalt vin




NB! Oppskriften Elgbiff har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no

Fremgangsmåte:

Mariner elgebiffen alternativt pensle (holder til 2 biffer):

Fres smør til det er nøttebrunt og stek biffen i 3 - 4 min. på hver side (middels stekt). 2 min. på hver side gir rå, 6 - 7 min. på hver side gir gjennomstekt. Ta opp biffene og la de hvile for eksempel i aluminiumsfolie. Og mens biffene hviler. Fres sopp i smør (bruk gjerne stekesmøret brukt til elgebiffene). Soppen må være forvellet. Dryss over 1 ss mel og krydre med ½ ts viltkrydder eller jegerblanding. Tilsett kremfløte. La det småkoke i 3 - 5 min.

Når det gjelder krydring bør sausen testes på slutten og smakes til med mer krydder, salt og pepper. En idé er å la gjestene smake til med salt og pepper. Vi er alle svært ulike når det gjelder hvor mye salt og pepper vi ønsker og tåler.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 137,27271,4513,6 %
Fett: 6,0211,90 g17,0 %Fett39,46 %
Protein: 19,5738,70 g77,4 %Protein57,02 %
Karbo: 0,100,20 g0,1 %Karbo0,29 %
Fiber: 0,000,00 g0,0 %
Mettet fett: 0,350,69 g3,5 %
Salt: 0,100,20 g4,1 %Alkohol3,21 %
Hele oppskriften veier 791 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.24,02
Pris 4 porsjonerKr. 190,00Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 47,50Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Elgkarbonader 5 hos oss.Les mer om Indrefilet av elg med asparges, hollandaisesaus og hos oss.Les mer om Elgkarbonader 4 hos oss.