Elgbiff

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 700grelgbiff, (150 - 200 g biff pr. person. Ytrefilet anbefales)

Marinade

Ca 3,5ssolje
2tsviltkrydder eller jegerblandingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tsbalsamico eddik
0,5dlrødvin

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 137,34 Kcal
Protein 19,57 g
Fett 6,02 g
Karbo 0,1 g
Pris 24,02.- kr

Fremgangsmåte:

Mariner elgebiffen alternativt pensle (holder til 2 biffer):

Fres smør til det er nøttebrunt og stek biffen i 3 - 4 min. på hver side (middels stekt). 2 min. på hver side gir rå, 6 - 7 min. på hver side gir gjennomstekt. Ta opp biffene og la de hvile for eksempel i aluminiumsfolie. Og mens biffene hviler. Fres sopp i smør (bruk gjerne stekesmøret brukt til elgebiffene). Soppen må være forvellet. Dryss over 1 ss mel og krydre med ½ ts viltkrydder eller jegerblanding. Tilsett kremfløte. La det småkoke i 3 - 5 min.

Når det gjelder krydring bør sausen testes på slutten og smakes til med mer krydder, salt og pepper. En idé er å la gjestene smake til med salt og pepper. Vi er alle svært ulike når det gjelder hvor mye salt og pepper vi ønsker og tåler.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Culinario
Oppskriften har hatt 19501 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1882)

Prøv en lignende oppskrift



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!