Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Elgbiff

Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 17202 lesere! 17202 lesere

Ingredienser

Porsjoner
Ca 700grelgbiff, (150 - 200 g biff pr. person. Ytrefilet anbefales)

Marinade

Ca 3,5ssolje
2tsviltkrydder eller jegerblandingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tsbalsamico eddik
0,5dlrødvin
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Mariner elgebiffen alternativt pensle (holder til 2 biffer):

Fres smør til det er nøttebrunt og stek biffen i 3 - 4 min. på hver side (middels stekt). 2 min. på hver side gir rå, 6 - 7 min. på hver side gir gjennomstekt. Ta opp biffene og la de hvile for eksempel i aluminiumsfolie. Og mens biffene hviler. Fres sopp i smør (bruk gjerne stekesmøret brukt til elgebiffene). Soppen må være forvellet. Dryss over 1 ss mel og krydre med ½ ts viltkrydder eller jegerblanding. Tilsett kremfløte. La det småkoke i 3 - 5 min.

Når det gjelder krydring bør sausen testes på slutten og smakes til med mer krydder, salt og pepper. En idé er å la gjestene smake til med salt og pepper. Vi er alle svært ulike når det gjelder hvor mye salt og pepper vi ønsker og tåler.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 137,27271,4513,6 %
Fett: 6,0211,90 gr17,0 %Fett39,46 %
Protein: 19,5738,70 gr77,4 %Protein57,02 %
Karbo: 0,100,20 gr0,1 %Karbo0,29 %
Fiber: 0,000,00 gr0,0 %
Mettet fett: 0,350,69 gr3,5 %
Salt: 0,100,20 gr4,1 %Alkohol3,21 %
Hele oppskriften veier 791 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.23,74 .-
Pris 4 porsjonerKr. 187,78 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 46,95.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Mørbradbiff med fløtegratinerte poteter hos oss.Les mer om Elgkarbonader 5 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1882



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser