Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgpølse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5kgelgkjøtt
1,5kgspekk
175grsalt
150grmørk sirup
2sssukker
2tspepper
2tsnellik
2tsingefær
1tsmuskat
1tstimian
2sssennepsfrø
3dlrødvin
1dlkonjakk
1dlblod fra storfe


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgpølse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier261,3819 363,29Kcal
Protein15,351 137,14gram
Karbohydrat2,26167,42gram
Kostfiber0,118,15gram
Fett20,531 520,88gram
Mettet fett0,2921,48gram
Alkohol0,85 %
Salt2,41178,54gram
Pris på oppskriftenKr 20,61Kr 1 526,81Kroner
Hele oppskriften veier7 408 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(6 spekepølser)

Forsalt spekket i to dager i en lake av 2,5 liter vann og ½ liter salt og 2 ss sukker.

Kvern kjøttet og 750 g spekk to ganger. Pass på å holde råvarene kalde. For å sikre dette, kan kjøtt og spekk kvernes den ene dagen og settes kaldt til dagen etter, for så å blandes ferdig.

Kvern resten av spekket med en gang og bland det sammen med resten av ingrediensene.

Stapp pølsene så hardt som mulig i godt fuktede kunsttarmer.

Heng pølsene kjølig og luftig en ukes tid, før de røykes. Dette bør gjøres av en kyndig person for å sikre riktig temperatur under røykingen. Send dem derfor til en pølsemaker for røyking.

Pølsene henges så til modning i to-tre måneder. En god tid for produksjon av spekepølser vil være i oktober – november. Et normalt, godt kaldloft vil på denne tiden holde fra 6-10 grader, samtidig som det er luftig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9945)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt elgstek.Røkt elgstek.
Denne retten har 48,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.