Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3dlhvetemel
125grmargarin eller smør
2ssvann

Fyll:

600grkokt eller stekt kjøtt av elg
3stkløk
2ssmargarin eller smør
2boks(er)sjampinjong, á 200 g
1dashsalt
hvit pepper
1tstimian
Ca 0,75dlhakket persille
3dlrødvin
3dlhønsebuljong
3ssarrowrot
1stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Elgpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier120,512 910,30727,58Kcal
Protein7,43179,4344,86gram
Karbohydrat6,78163,7440,93gram
Kostfiber1,0224,636,16gram
Fett5,86141,5235,38gram
Alkohol1,27 %30,677,67gram
Mettet fett1,2830,917,73gram
Salt0,276,451,61gram
Pris på oppskriftenKr 10,70Kr 258,40Kr 64,60.-
Hele oppskriften veier2 415 totalt2 415 pr porsj604 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Bland sammen ingrediensene til deigen. La den stå kaldt en stund.

Skjær kjøttet i små biter. Rens og skjær løken i skiver og stek den sammen med soppen. Tilsett kjttet. Krydre og tilsett persillen. Legg alt i en ildfast form.

Bland rødvin og buljong. Kok opp og tilsett meljevningen. Rør godt. Hell sausen over kjøttet.

Kjevle ut deigen og legg den over formen. Legg en deigremse rundt kanten og trykk til med en gaffel. Stikk noen hull i deigen.

Pensle deigen med vispet egg og fløte og stek paien på nedre rille i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter.

Serveres med en salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9943)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.