Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgpaté med soppstuing




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
350grrenskåret kjøtt av elg
350grsvinekjøtt, renskåret
350grkyllinglever
4stkegg
Ca 3,5sskonjakk
2tssalt
0,5tspepper
1liten bokstrøflerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk litepaprika, rød
1stk storløk
Ca 5stklaurbærblad

Soppstuing :

200grsopp, fersk
2dlvann
1tssalt
1sssmør
1,5sshvetemel
2dlsoppkraft
Ca 0,75dlfløte
Ca 2sssherry
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgpaté med soppstuing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,16437,62Kcal
Protein11,4452,06gram
Karbohydrat1,647,46gram
Kostfiber0,281,27gram
Fett4,2819,48gram
Mettet fett2,019,15gram
Alkohol0,68 %
Salt1,125,08gram
Pris på oppskriftenKr 10,55Kr 48,01Kroner
Hele oppskriften veier2 275 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kvern kjøtt og lever. Visp eggene lett sammen så hvite og plomme blandes og rør det i det malte kjøttet. Rør inn konjakk og krydder.

Innstill stekeovnen på 200 graderC og smør 2 avlange former (1liter). Skjær trøflene i tynne skiver, hakk løk og paprika. Legg farse, trøfler, paprika og løk lagvis i formene, farse i bunnen og øverst. Legg laurbærblad på toppen og bak patèene ca. 1 ¼ time.

Lages patèene på forhånd, bør de varmes i vannbad ved 200 graderC ca. 15 minutter. Rens soppen og hakk den grovt. Kok opp vann med salt og kok soppen ca. 5 minutter. Sil vannet fra og ta vare på det. Smelt smøret, rør inn melet og spe med soppkraft og fløte.

La stuingen småkoke minst 5 minutter. Smak den til med sherry, salt og pepper og bland soppen i. Serveres med godt brød, stikkelsbærsyltetøy og varm soppstuing.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2599)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.