Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgrulader




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grmørt renskåret elgkjøtt i 8 skiver
1stkgrønn paprika
0,5stkrød paprika
2sssmør/margarin
1dlpurre i skiver
1boks(er)sjampinjonger i biter
0,5tssalt
2dlgrønnsakbuljong
1dlkremfløte
Ca 1,5sshvetemel
nymalt hvit pepper
1sssolbærgelé
2ssfriske eller dypfryste solbær eller ripsbær
tannpirkere til ruladene
4porsjon(er)poteter
400grrosenkål


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgrulader med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,02533,26Kcal
Protein6,5838,98gram
Karbohydrat6,5338,68gram
Kostfiber1,6910,01gram
Fett3,8022,51gram
Mettet fett2,2613,39gram
Salt0,251,50gram
Pris på oppskriftenKr 7,96Kr 47,15Kroner
Hele oppskriften veier2 370 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg kjøttskivene på en skjærefjøl og bank dem flate som snitsler. Skyll paprikaen og hakk den fint. Skjær purren i ringer.

Varm halvparten av smøret. Ha i paprika, purre og sjampinjonger. La det frese i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Fordel grønnsaksblandingen på kjøttskivene. Rull dem sammen og fest hver rull med en tannpirker.

Brun resten av smøret og stek ruladene slik at de får jevn, fin farge.

Bland hvetemelet med kremfløten. Hell vann og kremfløte over ruladen. Rør om til det begynner å koke.

La ruladene trekke i sausen i ca 20 minutter. Fjern tannpirkerne forsiktig.

Smak til sausen med salt, nymalt hvit pepper og gelé. Legg ruladene på varme tallerkener og hell over saus. Pynt med rips eller solbær.

Serveres med kokte poteter, kokt rosenkål og sylteagurk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9907)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.