Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgsodd




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgelgkjøtt
1,5litervann
1tssalt
Litt selleri og purregrønt
300grgulrøtter
250grkålrot
0,5tsingefær
0,5tsmuskat

Melboller:

1stkegg
fettskum fra kjøttkjelen
1dlfløte
0,5tsmuskatnøtt
hvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgsodd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier51,57414,71Kcal
Protein7,3058,70gram
Karbohydrat1,2810,29gram
Kostfiber0,483,86gram
Fett1,8114,56gram
Mettet fett0,977,80gram
Salt0,272,14gram
Pris på oppskriftenKr 8,71Kr 70,04Kroner
Hele oppskriften veier3 217 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg kjøttet i en kjele med vann og kryddergrønt buntet sammen. Kok opp og skum av. Ha i salt og la det småkoke til det er mørt. La røtter koke med de siste 20 minutter.
Ta opp kjøttet og press ut av kryddergrønt. Kutt kjøtt og røtter i biter. Smak til med krydder. Ha det i gryten igjen.

Bland sammen ingrediensene til melbollene og legg disse i kraften. Kok det hele lett til melbollene flyter opp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3250)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.