Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgspyd



Elgspyd oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Mørt elgkjøtt egner seg godt til rask steking i panne. Gi kjøttet noen timer i marinade for riktig å fremheve smaken av ”skogens konge”.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grytrefilet av elg

Marinade:

2dlolje
1dlrødvin
5stkknuste einebær
1tstørket timian
0,5stkhakket løk
trespyd (ligget i vann i minst 15 minutter)
1tssalt
0,5tspepper
2ssMargarin

Grønnsaker:

0,5stkrødbete
0,5stkknollselleri (sellerirot)
150grsukkererter
100grkantarell
1pakkefrisk spinat
2sssmør
1tssalt
0,5tspepper

Sjysaus:

1dlmadeira
1dlrødvin
0,5dlsherryeddik
0,5dlripsgelé
0,5dlripsgelé
3sssmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgspyd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier214,951 054,63Kcal
Protein7,4936,75gram
Karbohydrat5,1625,32gram
Kostfiber0,753,68gram
Fett16,5781,30gram
Mettet fett5,1725,37gram
Alkohol1,96 %
Salt0,874,27gram
Pris på oppskriftenKr 15,75Kr 77,28Kroner
Hele oppskriften veier1 963 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i biter, ca. 4 x 4 cm, og legg det i en dobbel plastpose. Hell over marinade, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller gjerne natten over i kjøleskap.

2. Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene. Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider. Etterstek i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.

3. Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og gelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn smør.

4. Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler. Stek kantarell og fres grønnsakene i smør i en kjele i 4 -5 minutter. Krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat. Server med en gang spinaten har falt sammen.

Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.

Tips
Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og legges kaldt til de skal stekes. Ta dem ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg dessuten utmerket for tilberedning på grillen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29503)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgspyd.Elgspyd.
Denne retten har 214,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.