Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgstek fra Østerdalen




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgelgstek
Ca 1,5stkhele løk
Ca 2,5sssmør eller margarin
1tssalt
0,25tspepper
8dlvann

Saus:

60grsmør eller margarin
60grhvetemel
6dlsjy
2dlseterrømme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgstek fra Østerdalen med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,94554,77Kcal
Protein10,1057,80gram
Karbohydrat1,739,90gram
Kostfiber0,150,86gram
Fett5,4831,36gram
Mettet fett3,2918,83gram
Salt0,492,82gram
Pris på oppskriftenKr 12,17Kr 69,65Kroner
Hele oppskriften veier3 434 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Elgjakt og stell av elgkjøtt har lang tradisjon i de store skogsbygdene langs Glomma. Knapt tredjedelen av elgbestanden her i landet holder til i Hedmark, og hvert år felles det flere tusen elg i distriktet. Elgkjøtt er magert, og kjøttet kan lages til som vilt eller som kjøtt av storfe.

Tørk godt av kjøttet med et oppvridd klede eller kjøkkenpapir. Rens løken. Brun smør eller margarin i en gryte. Legg kjøttet og løken i og stek begge deler pent brune. Trekk gryten tilside fra platen. Dryss salt og pepper på kjøttet og hell kokende vann ved siden av kjøttet i gryten. La steken trekke under lokk på svak varme i ca 90 minutter. Snu den etter halve koketiden.

Brun smør eller margarin og melet til sausen kanelbrunt i en gryte. Mål opp sjyen og spe først halvparten i sausen, deretter resten i et par omganger. Rør godt mellom hver gang så det ikke blir klumper. Visp rømmen i og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Smak til.

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Skjær den helstekte løken i biter og legg dem oppå kjøttet på fatet.

Server kokte poteter, kokte gulrøtter, rosenkål og erter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13609)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.