Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgsuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgelgkjøtt delt i biter
2stkløker delt i små biter
1stkgulrot i små biter
5sssmør
8sshvetemel
1tssitronsaft
sherry
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Elgsuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140,49693,51Kcal
Protein17,3885,79gram
Karbohydrat3,4717,13gram
Kostfiber0,422,07gram
Fett6,2530,85gram
Mettet fett3,6718,12gram
Salt0,221,10gram
Pris på oppskriftenKr 20,51Kr 101,25Kroner
Hele oppskriften veier1 975 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjøttet brunes i halvparten av smøret sammen med løk og gulrot. Slå kokende vann over. Tilsett salt og pepper. la alt surre ved svak varme i 2-3 timer eller til kjøttet er mørt.
Ta opp kjøttet og sil kraften, smelt resten av smøret, brun litt mel og spe med kraften. Kok i ca 10 minutter. Tilsett så litt sitronsaft og sherry etter smak. Evt smak til med mer salt og pepper.
Legg kjøttet i en suppeterrin og slå over suppen. Kan drysses med persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2379)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.