Gå til forsiden av matoppskrift.no



Enkel bærterte

Bilde av Enkel bærterte.
Fotograf: Mari Svenningsen

Oppskriften på Enkel bærterte har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Bær i kaker er alltid en suksess, og en klassisk bakt bærterte er en av de store favorittene. Skogsbær og hagebær, bruk det du har!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlfrossen bærblanding
2stkegg
1,5dlsukker
1,5dlmelk
2tsvaniljesukker

Tertebunn

200grhvetemel
100grkaldt smør i terninger
0,6dlvann

Til servering

3dlkremfløte
4ssmandler


Fremgangsmåte:

Smuldre smør og mel til paideigen i en foodprosessor. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Pakk plastikkfolie rundt deigen, og la den hvile i 30 minutter i kjøleskap.
Kjevle ut deigen på benken med litt hvetemel, så den ikke setter seg fast. Kjevle til den er ca. 5mm tykk.
Smør en 22 cm i diameter terteform og strø den med mel. Ha deigen over i formen. Skjær vekk overflødig deig.
Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Legg bakepapir over og dekk bunnen med ukokt ris eller erter. Stek bunnen på 180 °C i 10 minutter. Ta ut bakepapir og ris/erter. Stek bunnen videre i 7 minutter til den har fått en gyllen brun farge.
Pisk sammen egg, sukker, melk og vaniljesukker.
Tin bærene litt og ha dem i tertebunnen. Hell eggeblandingen over bærene.
Dekk terten med aluminiumsfolie og stek den på 190 °C i 15 minutter. Ta av folien og stek videre i 15 minutter.
Pisk kremfløte til luftig krem. Hakk mandler.
Avkjøl terten og server med hakkede mandler og krem.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32871)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 259,53 Kcal Forklaring?
Protein 4,26 g
Fett 16,81 g
Karbo 21,93 g
Pris 5,96.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!