Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Eplebeignets ( Franske Fastelavnsboller )




Ingredienser

1 porsjon

4 faste syrlige epler
2 dl. hvetemel
1 dl. vann
1½ ss. smeltet smør
1 egg
olje til frityrsteking


Annonse


Fremgangsmåte:

Skrell eplene og stikk kjernehuset ut. Skjær dem deretter i skiver(så man får hullet i midten), ca 1 cm tykke. Ha melet i en skål og pisk vann og smeltet fettstoff i.
Del egget og rør plommen i deigen. Pisk eggehviten til hardt skum og vend den i deigen. Varm oljen opp til 180 grader.

Du kan kontrollere temperaturen ved å ha en liten bit franskbrød i, hvis den blir brun på 30 sek, så er oljen klar. Dypp epleringene i deigen og stek noen stykker av gangen i oljen, til de er lysebrune.
Ca 2 min på hver side pleier å være passe. La ringene dryppe av på noe tørkepapir, dryss melis over og servér dem med det samme.

Tips:
Eplebeignets er best, når de er nybakte og varme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22477)
Kategori: Fritert
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.