Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Epleboller med havrefyll



Epleboller med havrefyll oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Mai Vilde fra Folldal skole står bak denne oppskriften som var et finalebidrag i konkurransen "Fremtidens skolebrød 2013"

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Deig:

300grhvetemel
300grsammalt hvete, fin
350grmelk
75grrapsolje
1pakkegjær
40grsukker

Havrefyll:

250grhavregryn
30grbrunt sukker
30grsmør
200grmelk

Eplefyll:

epler i biter
kanel
250greplemos


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Epleboller med havrefyll med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier242,45454,59Kcal
Protein6,6612,49gram
Karbohydrat35,1965,98gram
Kostfiber4,458,34gram
Fett7,3513,78gram
Mettet fett1,613,02gram
Salt0,060,11gram
Pris på oppskriftenKr 1,81Kr 3,39Kroner
Hele oppskriften veier1 875 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Deig:
1. Varm melken til den er fingervarm, ca 37°C. Rør gjæren ut i den lunkne melken. Elt i mel og sukker. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Tilsett rapsolje mot slutten av eltetiden.
2. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

Havrefyll:
3. Smelt smør og sukker, knus havregryn og tilsett dette og melk til massen har en passe konsistens.

Eplefyll:
4. Kutt epler i biter og bland med litt kanel. Bland eplebitene sammen med eplemos.

Utbaking:
5. Ha deigen ut på et melet bakebrod, bruk sammalt hvetemel.
6. Kjevle deigen ut til et rektangel og smør utover havrefyllet.
7. Rull deigen til en stor pølse og del den i 10.
8. Sett skolebollene på stekeplate med bakepapir. Sett dem til heving på en varm og fuktig plass i ca. 1 time.
9. Lag en grop i midten av skolebollene og fordel eplefyllet i disse.
10. Stek dem på 220° C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31195)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Epleboller med havrefyll.Epleboller med havrefyll.
Denne retten har 242,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.