Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Eplechutney 1




Chutney av epler kan brukes til mye. Som tilbehør til forskjellige matretter.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgepler
500grløk, finhakket
2ssolje
3feddhvitløk, presset
5dleplesidereddik
200grrårørsukker
100grrosiner
1knivsoddnellik
1knivsoddmuskat
1stklaurbærblad
1tsrevet sitronskall
Ca 3,5tsrevet ingefærrot
2sshavsalt
Tabasco-saus, noen dråper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Eplechutney 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74,122 382,70Kcal
Protein0,4715,11gram
Karbohydrat15,34493,13gram
Kostfiber1,6653,36gram
Fett0,8427,00gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,8226,49gram
Pris på oppskriftenKr 3,52Kr 113,16Kroner
Hele oppskriften veier3 215 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Eplene skrelles, renses og skjæres i små biter, løken finhakkes. Varm opp oljen, tilsett løk, presset hvitløk og stek til lett brunlig.
Varm opp eddiken, tilsett sukker, rosiner, løk, epler og resten av krydderiene. La blandingen koke på svak varme til en passe grøt ca. 30-40 min.
Smakes til med eventuelt mer sukker, eddik og salt. Fylles på på varme glass. Chutney modnes under lagring og smaker best etter 1-2 måneder. Chutney gir et pikant innslag til de fleste grønnsak- og kornretter.

Variant:
500 g av hver grønnsak; squash, tomater og epler, pluss 1 løk. Ellers samme oppskrift som til eplechutney.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Helios
(Intern: 24850)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.