Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Eplecider




Ren og god eplecider. Tar lang tid, og krever mye smaking før tapping:)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
24literpressa epler
Ca 3,5kgsukker


Annonse


Næringsdeklarasjon for Eplecider med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier87,8524 158,75Kcal
Protein0,000,00gram
Karbohydrat21,635 948,25gram
Kostfiber0,2671,50gram
Fett0,0924,75gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,011,80gram
Pris på oppskriftenKr 2,91Kr 800,25Kroner
Hele oppskriften veier27 500 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bor hull i korken på dunken du fekk eplesafta i.
Hell på 3-4 kg sukker.
Sett gjærlås i korken.
Sett kaldt, gjæringa startar av seg sjølv. (potetkjeller er ideelt)
Etter ca 8-10 mnd er cideren klar til å bli tappa på flasker.
Sett heile dunken på kjøl i 5-6 dagar, slik at han klarnar.
Tapp så på flasker, og la stå kaldt. På denne måten får du kullsyre i cideren.

Det er viktig å smake seg til rett tid for flasking. Cideren skal ikkje være sur, men heller ikkje så søt at det blir champagne på flaskene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2118968787)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Ølbrygging
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.