Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Epleis med lønnesirup




Epleisen er laget på grunnlag av ferdigkjøpt vaniljeis, så den er hurtig og enkel

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stkepler, f.eks. Filippa eller Belle de Boscoop
0,5dlvann
1sssukker
0,5dllønnesirup
1litergod vaniljeis

Til servering:

lønnesirup
evt . stekte epleringe:
2stkepler
1sssmør
1sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Epleis med lønnesirup med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120,97332,02Kcal
Protein1,092,99gram
Karbohydrat18,6251,11gram
Kostfiber1,223,35gram
Fett4,4112,10gram
Mettet fett2,697,38gram
Salt0,060,15gram
Pris på oppskriftenKr 2,78Kr 7,63Kroner
Hele oppskriften veier1 647 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, fjern kjernehuset og damp dem i en gryte med lokk sammen med vann og sukker 5-8 minutter, til de er kokt ut. Mos eplemosen med en gaffel. Det skal være ca. 600 g ferdig eplemos.
Skjær isen i mindre stykker og ha den i blenderen eller rør den bløt med håndmikseren. Tilsett eplemosen samt lønnesirup og rør isen sammen. Frys den ca. 3 timer, eller til den er ferdigfrosset. Ta isen ut av fryseren 1/2 time før servering, så den blir bløtere.
Anrett den i porsjonsskåle- eller glass, og hell lønnesirup over. Sett evt. lønnesirupen i fryseren 1/2 time, så blir den tykkere og holder seg flott og mørk ovenpå isen. Dryss evt. med ristede mandelflager som på billedet.
Isen kan serveres sammen med stekte epleringe: Skrell eplene og stikk kjernehuset ut. Skjær eplene i skiver. Eller halver dem og skjær dem ut i båter. La smøret bruse av på en panne og stek epleskivene møre, det tar et par minutter. Dryss med sukker under stekingen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 25680)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eplesorbet med Calvados.Eplesorbet med Calvados.
Denne retten har 75,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.