Eplekake i langpanne

Bilde av Eplekake i langpanne.
Fotograf: Brodogkorn.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stksyrlige epler
2stkegg
150grsukker
50grsmør, smeltet
0,75dlmelk
150grhvetemel
1tsbakepulver
1,5tskanel

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 190,29 Kcal
Protein 3,49 g
Fett 5,51 g
Karbo 30,81 g
Pris 2,48.- kr

Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem.

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 12 biter

Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter

Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 56783 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 16 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15951)









Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!