Eplekake i langpanne

Eplekake i langpanne.
Fotograf: Brodogkorn.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stksyrlige epler
2stkegg
150grsukker
50grsmør, smeltet
0,75dlmelk
150grhvetemel
1tsbakepulver
1,5tskanel


Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 biter

Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter

Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 190,25 Kcal
Protein 3,49 g
Fett 5,51 g
Karbo 30,8 g
Pris 2,48.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 54938 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,4 poeng totalt (av max 6) fra 15 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15951)

Ekstra info

Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!