Eplekake i langpanne

Bilde av Eplekake i langpanne.
Fotograf: Brodogkorn.no

Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stksyrlige epler
2stkegg
150grsukker
50grsmør, smeltet
0,75dlmelk
150grhvetemel
1tsbakepulver
1,5tskanel


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 biter

Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter

Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15951)
Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 190,29 Kcal
Protein 3,49 g
Fett 5,51 g
Karbo 30,81 g
Pris 2,48.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!