Eplekake med vaniljekrem

Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 5 poeng (av max 6) fra 7 lesere
Oppskriften har hatt 21671 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9012)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Eplekake med vaniljekrem har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Nydelig eplekake som serveres med vaniljekrem på toppen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 238,67 Kcal
Protein 4,26 g
Fett 14,45 g
Karbo 21,78 g
Pris 3,87.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200grskåldede mandler
3stkegg
2dlsukker
3sshvetemel
100grsmør eller margarin
Ca 4,5stk storsyrlige epler
Ca 2,5sssmør eller margarin
3sssukker
1tskanel
2dlvaniljekrem

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Mal mandlene på mandelkvern eller findel dem i en food processor eller hurtigmikser. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mandlene og hvetemelet. Rør smøret eller margarinen riktig myk og smidig. Bland mandel-melblandingen i eggedosisen vekselvis med smøret eller margarinen, litt om gangen.

Smør en ildfast form 22-24 cm i diameter, og strø den med knust kavring. Fyll røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er stekt. La kaken bli kald.

Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær eplene i tynne båter. Stek dem myke på svak varme i smør eller margarin. Legg eplebåtene opp på et flatt fat eller stekeplate. Bland sukker og kanel og dryss over.

Bruk ferdigkjøpt vaniljekrem eller lag krem av vaniljesauspulver. Følg anvisningen på pakken. Avkjøl kremen.

Stryk vaniljekrem på toppen av kaken. Lehh eplebåtene på i et pent mønster.

Varm eventuelt kaken i ca 5 minutter ved 150 C eller la den stå i mikrobølgeovn 1-2 minutter på full styrke før servering.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!