Eplekake med vaniljekrem



Nydelig eplekake som serveres med vaniljekrem på toppen.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200grskåldede mandler
3stkegg
2dlsukker
3sshvetemel
100grsmør eller margarin
Ca 4,5stk storsyrlige epler
Ca 2,5sssmør eller margarin
3sssukker
1tskanel
2dlvaniljekrem


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Mal mandlene på mandelkvern eller findel dem i en food processor eller hurtigmikser. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mandlene og hvetemelet. Rør smøret eller margarinen riktig myk og smidig. Bland mandel-melblandingen i eggedosisen vekselvis med smøret eller margarinen, litt om gangen.

Smør en ildfast form 22-24 cm i diameter, og strø den med knust kavring. Fyll røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er stekt. La kaken bli kald.

Stikk ut kjernehuset og skrell eplene. Skjær eplene i tynne båter. Stek dem myke på svak varme i smør eller margarin. Legg eplebåtene opp på et flatt fat eller stekeplate. Bland sukker og kanel og dryss over.

Bruk ferdigkjøpt vaniljekrem eller lag krem av vaniljesauspulver. Følg anvisningen på pakken. Avkjøl kremen.

Stryk vaniljekrem på toppen av kaken. Lehh eplebåtene på i et pent mønster.

Varm eventuelt kaken i ca 5 minutter ved 150 C eller la den stå i mikrobølgeovn 1-2 minutter på full styrke før servering.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9012)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 238,82 Kcal
Protein 4,26 g
Fett 14,48 g
Karbo 21,75 g
Pris 3,85.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!