Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Eplekrans 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
75grsmør/marg.
2,5dlmelk,
25grgjær,
1stkegg
0,5sssalt
3sssukker
Ca 400grmel

Fyll:

50grsmør,
Ca 2,5stkepler ,
3sssukker
0,5tsingefær,
1pose(r)mandelflarn,
perlesukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Eplekrans 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier304,974 837,40403,12Kcal
Protein5,4686,617,22gram
Karbohydrat35,55563,8946,99gram
Kostfiber1,8429,192,43gram
Fett15,25241,8920,16gram
Mettet fett7,68121,8210,15gram
Salt0,8313,221,10gram
Pris på oppskriftenKr 3,11Kr 49,33Kr 4,11.-
Hele oppskriften veier1 586 totalt1 586 pr porsj132 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Stekes ved 200 C i 18 - 20 minutter.

Smelt smør og ha i melken. Rør gjæren ut i væsken når den er lunken. Bland 1/2 sammenpisket egg, salt og sukker. Elt deigen med så mye mel at den blir jevn og smidig. Sett deigen lunt og tildekket og la den heve i ca. 1/2 time. Rull deigen ut til en lang pølse, som trykkes flat. Legg tynne skiver kaldt smør på og fordel eplesnittene over Dryss over sukker, ingefær og halvparten av mandelflarnene. Rull pølsen sammen fra langsiden og form den som en krans.

Legg kransen på papir på stekeplaten. Klipp dype snitt i kransen og vik snittene vekselvis til høyre og venstre. Etterhev kransen og pensle den med resten av egget. Dryss over mandelflarn og sukker. Stek eplekransen gyllen. Den kan fryses.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20826)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Epleboller med havrefyll.Epleboller med havrefyll.
Denne retten har 242,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.