Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Epler og kalkun til barn 6-9 mnd




Visste du at? Lårkjøtt er mørkere enn brystfiletene, både på kalkun og kylling. Den mørkere fargen signaliserer at kjøttet inneholder mer jern enn det helt hvite kjøttet.

Tips:
Kjøtt kan være vanskelig å mose med gaffel, klipp det i biter eller finmos det med food processor eller stavmikser.

Tips:
Om du lager større mengder, kan du fryse ned det overskytende i egnet porsjonsfryseemballasje og bruke en annen gang. Mat som skal fryses ned, må avkjøles raskt, for eksempel i vannbad.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
75grkalkunkjøtt, gjerne lårkjøtt
100greple
vann til å koke i
Ca 0,5dlvæske til å mose i (kokekraft, morsmelk eller morsmelkerstatning)
1tsolje, flytende margarin eller myk plantemargarin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Epler og kalkun til barn 6-9 mnd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier84,56194,07Kcal
Protein6,5214,96gram
Karbohydrat4,6210,60gram
Kostfiber0,922,11gram
Fett4,249,73gram
Mettet fett0,671,54gram
Salt0,060,14gram
Pris på oppskriftenKr 6,13Kr 14,07Kroner
Hele oppskriften veier230 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kjøttet for slintrer og synlig fett, og del det i små terninger. Ha bitene i en gryte og dekk dem så vidt med usaltet vann. Kok kjøttet godt mørt.
Spar litt av kokevannet. Skrell eplet, rens det og del eplekjøttet i biter.
Kok dem møre i usaltet vann. Mos kalkunkjøtt og eple sammen med en gaffel og spe ev. med litt væske til passe konsistens.
Tilsett ev. olje eller margarin.

Til 20 dl trenger du:

750 g kalkunkjøtt, gjerne lårkjøtt
1 kg epler
vann til å koke i
ca. 3 dl væske til å mose i (kokekraft, morsmelk eller morsmelkerstatning)
ev. 2-3 ss olje, flytende margarin eller myk plantemargarin

Mer info

Forfatter:
Kilde: Helsedirektoratet
(Intern: 27398)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Barnemat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.