Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Eplesider 2




Ingredienser

1 porsjon

5 kg syrlige epler
vann
1 ts askorbinsyre
3-4 dl sukker pr. liter
2 ss sitronsyre


Annonse


Fremgangsmåte:

(ca 4 liter) Skyll eplene, men ikke skrell dem. Skjær hvert eple i fire deler. Legg dem i en stor gryte og hell over så mye av det kokende vannet at det dekker eplene. Tilsett askorbinsyren utrørt i litt vann og rør om.

La eplene stå i denne oppløsningen i 7-8 dager. Rør om hver dag og mos eplene godt. Etter 3 dager begynner de å gjære.

Sil saften gjennom et klede etter 7-8 dager. Mål opp saften og tilsett sukker. Varm opp saften såpass at sukkeret smelter. Tilsett sitronsyre utrørt i litt vann, og rør om.

Kjøl av saften og hell den på flasker. Sett på korkene og oppbevar flaskene kaldt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5699)
Kategori: Ølbrygging
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.