Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Eplesorbet med Calvados



Eplesorbet med Calvados oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grskrelte epler der kjernehuset er fjernet
4,5dlvann
1stksitron, saft og skallet
2dlStrøsukker
1stkeggehvite
Ca 2,5sscalvados

Garnering

sjokoladebiter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Eplesorbet med Calvados med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75,27192,00Kcal
Protein0,461,17gram
Karbohydrat16,4942,06gram
Kostfiber1,203,06gram
Fett0,120,31gram
Mettet fett0,000,00gram
Alkohol0,57 %
Salt0,010,03gram
Pris på oppskriftenKr 2,50Kr 6,38Kroner
Hele oppskriften veier1 531 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær eplene i båter og kok dem i 2 dl av vannet under lokk til de er myke. La dem stå til avkjøling. Bland eller sil dem. Tilsett sitronsaft og -skall.

2. Kok resten av vannet med sukkeret til det blir en tyktflytende lake. La den bli kald.

3. Bland laken med mosen og hell blandingen i en form som settes i frysen i ca. 3 timer. Massen skal bli halvfryst.

4. Visp eggehviten til et fast skum. Visp eggehviten, litt om gangen, i den halvfryste massen. Dekk massen til og sett den i frysen igjen. La stå i 2 timer.

5. Visp calvadosen inn i den fryste massen. Dekk til og sett i frysen igjen. La stå i minst 5 timer.

6. Ta ut og sett i kjøleskap 10 minutter før servering. Ta opp i porsjonsskåler og garner med en sjokoladebit.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 2118969391)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eplesorbet med Calvados.Eplesorbet med Calvados.
Denne retten har 75,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.