Ertesuppe.

Ertesuppe


Oppskriften er enkel å tilberede
Oppskriften har fått 4,4 poeng (av max 6) fra 26 lesere
Oppskriften har hatt 30645 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Ertesuppe har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 69,71 Kcal
Protein 6,56 g
Fett 2,19 g
Karbo 5,33 g
Pris 1,46.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200grgule erter
1stksalt svineknoke
1,5litervann
0,5stk liteløk, hakket
2stkgulrøtter, i skiver
2stkpoteter, i terninger
pepper, timian

Fremgangsmåte:

La ertene ligge i bløt i vann natten over. Hell bort bløtevannet. La svineknoken ligge i vann noen timer. Hell bort vannet. Kok erter og knoke i friskt vann. Skum av og fjern løse erteskall som flyter opp. Når ertene er nesten møre etter ca. 1-1 1/2 time, tilsettes løk, gulrøtter og poteter. Kok til alt er mørt. Ta opp knoken og skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet i suppen. Smak til med pepper og timian. La suppen få et godt oppkok.

Server flatbrød til.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Det norske kjøkken
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6997)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!