Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Evas flatbrød



Evas flatbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær, og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekemat eller til suppe og gryteretter.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
7dlmelk
7dlvann
500grsammalt hvete, grov
Ca 1,5kggrovbakstmel (ferdigblanding av hvete og rug)
1tssalt
1tssukker
byggmel til utbaking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Evas flatbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier201,956 888,92229,63Kcal
Protein7,68261,988,73gram
Karbohydrat35,761 219,8540,66gram
Kostfiber5,32181,486,05gram
Fett1,9566,522,22gram
Mettet fett0,6020,470,68gram
Salt0,237,680,26gram
Pris på oppskriftenKr 1,14Kr 38,89Kr 1,30.-
Hele oppskriften veier3 411 totalt3 411 pr porsj114 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 leiver

Kok opp melk og vann. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett den kokende væsken. Elt godt mens deigen ennå er varm. Tilsett eventuelt mer grovbaksmel til deigen er fast og slipper bollen.
Legg deigen i en plastpose og la den bli kald (minst 4 timer). La den gjerne ligge til neste dag.
Ta den opp på melet bakebord (bruk grovbakst eller grov sammalt mel). Elt deigen. Kjevle den ut til en 2 cm tykk leiv. Stikk ut runde emner med en ring, ca. 10 cm i diameter, og legg dem på melet plate. Dekk med fuktig håndkle.
Kjevle runde deiger, ca. 42 cm i diameter. Bruk godt med byggmel i begynnelse og lite mel mot slutten av kjevlingen. Bruk trinsen på slutten rundt kantene.
Legg leiven med kjevlesiden ned på takken. Bruk middels varme og prøv deg fram. Børst av melet når leiven har ”stivnet”. Dusj gjerne med lunkent vann over leiven, da forklistrer rester av mel seg og leiven blir finere.
Snu leiven og del den i to. Stek ferdig. Avkjøl flatbrødet på rist om det er helt tørt. Legg eventuelt leivene i stekeovnen ved 50°C til de er helt tørre.
Oppbevares tørt og kjølig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 27179)
Tilberedningstid: Lang tid
Kategori: Flatbrød
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Evas flatbrød.Evas flatbrød.
Denne retten har 201,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.