Gå til forsiden av matoppskrift.no



Fårikål

Bilde av Fårikål.
Fotograf: Astrid Hals

Oppskriften på Fårikål har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Fårikål som vi lager det. Norges nasjonalrett i mange år. Det er flere varianter av denne, men vi velger denne varianten uten mel.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
750grbog, bryst, side, kam
1kghodekål
2tssalt
1tshel eller grovknust pepper
2sshvetemel
Ca 4,5dlvann
persille
3porsjon(er)poteter


Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i serveringsstykker. Skjær kålen i skalker. Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen av kjelen. Legg så kål, kjøtt, salt, peper og mel lagvis. Avslutt med kål.

Tilsett vann. Gi fårikålen et godt oppkok og la den trekke under lokk i ca 1 1/2 time til alt er mørt. Rist på kjelen av og til. Smak til med salt. Dryss persille over like før servering. Serveres med kokte poteter.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10271)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 93,51 Kcal Forklaring?
Protein 5,88 g
Fett 5,03 g
Karbo 5,55 g
Pris 2,39.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!