Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Falsk skilpaddesuppe




Ingredienser

4 porsjoner

1 kalvehode
vann
salt
1 liten rødløk
1/2 sellerirot
1 gulrot
90 g smør
1 skive bacon
1 ss tomatpuré
1 dl hvetemel
1 l brun kjøttkraft
pepper
1 dl hvitvin
sukkerkulør
3 hardkokte egg
5 dl fiskesuppeboller


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Kalvehodet skoldes og kløves. Hodet vaskes og legges i rennende kaldt vann natten over.

Kalvehodet renses. Legg hodet i kaldt vann og kok opp. Kok det i ca 10 minutter.

Hodet tas opp, skylles og legges i kaldt vann med litt salt. Kok opp og la det trekke i ca 45 minutter til hodet er hvitt og fast, og kjøttet løsner fra bena. Ta opp hodet og skjær ut kjøttet. Legg det under lett press.

Kraften siles og skummes. Du trenger ca 1 liter kraft. Kok inn om nødvendig.

Grønnsakene renses, kuttes opp og freses i 2 ss smør sammen med bacon og tomatpuré. Tilsett kraften og kok i ca 2 timer.

Sil kraften. Brun resten av smøret med melet. Spe med kraften.

Skjær kjøttet i terninger og legg i suppen, som smakes til med pepper og hvitvin. Fargen justeres med sukkerkulør. Hardkokte eggebåter og fiskeboller tilsettes som garnityr.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6998)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttsuppe fra Møre.Kjøttsuppe fra Møre.
Denne retten har 71,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.