Farófias (Snøegg)


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3stkegg (skilte)
2stkeggeplommer
0,25tssalt
250grsukker
0,5litermelk
0,5literkaffefløte
1stang(stenger)vaniljestang delt på langs


Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker, litt etter litt. Kok melk/fløte sakte opp over svak varme. Bruk en stor skje og slipp en skjefull med eggehvite ned i den småkokende melken, så du får eggeformede boller. La dem koke 2–3 minutter. Snu og gi dem 2–3 minutter til. Ta opp med hullsleiv og la renne av.

Pisk eggeplommene lett sammen i ildfast bolle/form over vannbad. Rør inn resten av sukkeret. Sil fløtemelken og tilsett 71/2 dl her. Fortsett kokingen 6–8 minutter til blandingen er tykk (under røring). Hell kremsausen i serveringsbolle. Dekk til og sett i kjøleskap. Før servering has kremen i porsjonsglass med egg oppi.
Noen drysser kanel og sukker over, men her får vi «full pakke» med hjemmelaget karamellsaus på toppen!


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22340)
Kategori: Dessert
Land: Portugal

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 155,63 Kcal
Protein 4,01 g
Fett 6,51 g
Karbo 20,25 g
Pris 3,76.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!