Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Farsert fasan med rosenkål




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storfasan
300grspekk
1stk litesvinemørbrad, ca 500 g
1dashpepper
muskat
1dashsalt
1stkegg
1ssfinklippet persille
3sskonjakk
2sssmør
1ssolje
2dllys buljong
3dltørr hvitvin
500grrosenkål


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Farsert fasan med rosenkål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier205,811 507,22Kcal
Protein12,2189,42gram
Karbohydrat0,886,44gram
Kostfiber0,795,79gram
Fett15,84116,00gram
Mettet fett2,3116,92gram
Alkohol1,33 %
Salt0,181,29gram
Pris på oppskriftenKr 13,32Kr 97,55Kroner
Hele oppskriften veier2 929 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Plukk og rens fasanen. Tørk den godt med en oppvridd klut. Mal lever, krå og hjerte på kjøttkvern sammen med svinekjøtt og ca 150 g spekk. Bland i 1 ts salt, 1/4 ts muskat, egg, persille og konjakk. Blir farsen for løs kan den tilsettes 1-2 ss brødrasp.

Fyll farsen i fasanen. Gni fuglen utvendig med salt og pepper og bind fast spekkskivene. Brun fasanen pent på alle sider i 1 ss smør og 1 ss olje i en gryte.

Flamber fasanen med 2 ss temperert konjakk. Rist på gryten til flammene slukker.

Skru ned til svak varme, tilsett buljong og vin og la fasanen surre til den er mør. En ung fasan er mør på 20-30 min, men eldre fugl kan trenge opp til 1 1/2 time. Fasanen er mør når låret kjennes løst i leddet, og når kjøttsaften fra lår eller bryst er lys.

Rens rosenkålen, kok den nesten mør i lettsaltet vann. Slå ut vannet og surr kålen i 1 ss smeltet smør. Anrett fasanen og rosenkålen.

Server kokte poteter og sjyen til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8036)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.