Farsert horngjel i spisskål

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2blad(er)spisskål
litt løpestikke
3stk filethorngjelfileter
0,5tssalt
0,25tsCayennepepper
1stk liteeggehvite
0,75dlKremfløte

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 105,47 Kcal
Protein 12,81 g
Fett 5,77 g
Karbo 0,44 g
Pris 12,71.- kr

Fremgangsmåte:

Sett en stor gryte lettsaltet vann i kok og blancher spisskålen i 1 min. Skjær det groveste av stilkene. Dypp løpestikkebladene i det kokende vann, kryst dem og hakk dem grovt.

Legg et stykke bakepapir på et stykke bakepapir (20x30cm) og legg kålbladene på bakepapiret. Fjern skinnet fra horngjelfiletene. Skjær de fine runde ryggstykkefileter fri. Skjær dem i stykker a 20 cm. Legg filetene side om side på kålbladene. Krydre med salt og pepper.

Alt overskytende horngjel (dvs. buk og halestykke) hakkes i en foodprocessor og males gjennom en trådsikte, så alle ben og evt. skjell fjernes. Det skal være ca. 100 g "pureret" horngjelfilet. Ha denne puré tilbake i foodprocessoren og kjør den seig med saltet (10 sek.).

Tilsett kajennepepper og kald, lett sammenpisket eggehvite og kjør 10 sek. Tilsett kald kremfløte i en tynn stråle mens foodprocessoren stadig kjører (maks. 20 sek.). Vend den hakkede løpestikke i farsen og bred den ut over horngjelfiletene.

Nå lukkes rullen ved at rulle bakepapir, bakepapir og kålblader om horngjelfileter og farse. Filetene skal ligge på langs i rullen. Rull evt. et ekstra stykke bakepapir om rullen, så den er helt tett.

Rullen pocheres (det vil si kokes, uten å koke) i en stor gryte. Bruk bare gryte og kokevann fra blancheringen av kålbladene. Rullen skal pochere i 12-15 min. eller til den virker fast, og en kjøttnål er varm, når den stikkes inn i midten av rullen.

La rullen kjøle litt av, før den pakkes ut. Den kan serveres lunken eller kald på et leie av salat eller bare med nye grønne asparges.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 2280 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 24420)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!