Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Farsert horngjel i spisskål




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2blad(er)spisskål
litt løpestikke
3stk filethorngjelfileter
0,5tssalt
0,25tsCayennepepper
1stk liteeggehvite
0,75dlKremfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Farsert horngjel i spisskål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,47131,52Kcal
Protein12,8115,97gram
Karbohydrat0,440,55gram
Kostfiber0,270,34gram
Fett5,777,20gram
Mettet fett2,863,57gram
Salt0,590,73gram
Pris på oppskriftenKr 12,71Kr 15,85Kroner
Hele oppskriften veier748 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett en stor gryte lettsaltet vann i kok og blancher spisskålen i 1 min. Skjær det groveste av stilkene. Dypp løpestikkebladene i det kokende vann, kryst dem og hakk dem grovt.

Legg et stykke bakepapir på et stykke bakepapir (20x30cm) og legg kålbladene på bakepapiret. Fjern skinnet fra horngjelfiletene. Skjær de fine runde ryggstykkefileter fri. Skjær dem i stykker a 20 cm. Legg filetene side om side på kålbladene. Krydre med salt og pepper.

Alt overskytende horngjel (dvs. buk og halestykke) hakkes i en foodprocessor og males gjennom en trådsikte, så alle ben og evt. skjell fjernes. Det skal være ca. 100 g "pureret" horngjelfilet. Ha denne puré tilbake i foodprocessoren og kjør den seig med saltet (10 sek.).

Tilsett kajennepepper og kald, lett sammenpisket eggehvite og kjør 10 sek. Tilsett kald kremfløte i en tynn stråle mens foodprocessoren stadig kjører (maks. 20 sek.). Vend den hakkede løpestikke i farsen og bred den ut over horngjelfiletene.

Nå lukkes rullen ved at rulle bakepapir, bakepapir og kålblader om horngjelfileter og farse. Filetene skal ligge på langs i rullen. Rull evt. et ekstra stykke bakepapir om rullen, så den er helt tett.

Rullen pocheres (det vil si kokes, uten å koke) i en stor gryte. Bruk bare gryte og kokevann fra blancheringen av kålbladene. Rullen skal pochere i 12-15 min. eller til den virker fast, og en kjøttnål er varm, når den stikkes inn i midten av rullen.

La rullen kjøle litt av, før den pakkes ut. Den kan serveres lunken eller kald på et leie av salat eller bare med nye grønne asparges.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 24420)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.