Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Farsert kalkunfilet



Farsert kalkunfilet oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storkalkunfilet, 1500 g

Farse

Ca 200grkalkunfilet (”skalken”)
1tssalt
1stkegg
0,5sspotetmel
2stksjalottløk, finhakket
Ca 3,5feddhvitløksbåter, finhakket
Ca 7stktomater, soltørkede strimlet
50grchorizo-pølse, strimlet
0,5stk liteeple, små terninger
2sspersille, hakket
salt og kvernet pepper
2ssolje eller smør til steking

Sitronbakte rotgrønnsaker

3stkgulrøtter i lange staver
3stkpersillerøtter i lange staver
1pose(r)sjalottløk
0,5stksellerirot i staver
1stksitron, i tynne båter
Ca 0,5dlolivenolje
1sssukker
salt og kvernet pepper

Kremet soppsaus

35grtørket sopp (evt. 200 g fersk)
2dlvann
Ca 2,5stksjalottløk, finhakket
2sssmør
2sshvetemel
4dlkyllingkraft /buljong
3dlkremfløte
salt og kvernet pepper
2sssitronsaft
litt soyasaus

Potet- og sellerimos

1kgpoteter, skrelt, i biter
500grsellerirot, skrelt, i biter
100grsmør
Ca 0,5litermelk
litt muskatnøtt
salt og kvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-melk
Spor-av-sennep
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Farsert kalkunfilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier117,71896,51Kcal
Protein8,6665,96gram
Karbohydrat5,3140,44gram
Kostfiber1,178,91gram
Fett6,6150,34gram
Mettet fett3,3825,74gram
Salt1,6412,52gram
Pris på oppskriftenKr 8,67Kr 66,03Kroner
Hele oppskriften veier6 093 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Finhakk kjøttet til farsen og bland det godt med salt. Bland inn egg, potetmel og resten av ingrediensene. Stek en liten prøve, og juster smaken ut fra den.

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skjær et langsgående snitt i fileten med en skarp kniv, så det dannes en lomme. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom kjøttet. Fyll med farse og bind opp fileten med hyssing. Brun fileten godt på alle sider. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og stek til steketermometeret viser 68 °C. Ta fileten ut av ovnen, legg den på en rist og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres i skiver.

Serveringsforslag
Sitronbakte rotgrønnsaker, kremet soppsaus og potet- og sellerimos.

Sitronbakte rotgrønnsaker
Forvarm ovnen til 220 °C. Legg alle grønnsakene i en langpanne sammen med sitronbåtene. Tilsett olje, sukker, salt og kvernet pepper og bland godt med hendene. Bak i ovnen i ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fin farge. Vend litt på dem etter halve steketiden. Klem saften ut av sitronbåtene og fjern dem.

Tips: Kan gjerne varieres med kålrot, søtpotet, skorsonerrot, pastinakk og jordskokk. Hele hvitløksbåter er også godt å blande i.

Kremet soppsaus
Bløtlegg soppen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smøret. Tilsett melet og spe med varm kraft , bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Tips:
Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen.

Potet- og sellerimos
Kok poteter og selleri møre hver for seg i usaltet vann. Hell av kokevannet og la det dampe tørt. Mos med smør og det meste av melken. Sellerirot blir best most i hurtigmikser. Bland alt. Tilsett mer melk om nødvendig, og smak til med muskatnøtt, salt og kvernet pepper.

Tips: Potetmosen kan varieres på mange ulike måter: Jordskokk, søtpotet eller persillerot kan erstatte sellerirot, og smakstilsetningene kan være f. eks. hvitløk, urter eller hakket oliven.

Tips:
Kok ut panna med 1/4 l vann eller vin, så får du et godt utgangspunkt til saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 24064)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh.Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh.
Denne retten har 114,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunmedaljong med rødvinssaus.Kalkunmedaljong med rødvinssaus.
Denne retten har 129,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål.Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål.
Denne retten har 100,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtestekt kalkun til selskap.Urtestekt kalkun til selskap.
Denne retten har 98,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med druesaus.Kalkunfilet med druesaus.
Denne retten har 109,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunbryst med løk og sjampinjong.Kalkunbryst med løk og sjampinjong.
Denne retten har 89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiliglasert kalkunfilet.Chiliglasert kalkunfilet.
Denne retten har 226,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter.Kalkunfilet med chilibakte mandelpoteter.
Denne retten har 80,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunfilet med waldorfsalat.Kalkunfilet med waldorfsalat.
Denne retten har 175,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgriljert kalkunbryst.Sennepsgriljert kalkunbryst.
Denne retten har 97,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser.Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (.
Denne retten har 100,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun- og lakseflette.Kalkun- og lakseflette.
Denne retten har 161,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing.Helstekt kalkun med kirsebærstuffing.
Denne retten har 108,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun 2.Kalkun 2.
Denne retten har 98,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus.Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus.
Denne retten har 151,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.