Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkfasaner, unge
2dlvalnøtter, helst tørket
100grsaltet smør
500grgrønne druer
100grblå eller røde druer
3stkappelsiner
1stksitron
1tsrevet sitronskall
1dlmuskatell-vin
1dltørr madeira eller sterk te
2dlhønsekraft
1dashsalt
nymalt pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fasan à la Kaukasus (Fazan po kackazki) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,26968,04Kcal
Protein11,2582,97gram
Karbohydrat4,5633,63gram
Kostfiber0,765,61gram
Fett6,6549,04gram
Mettet fett2,5718,95gram
Alkohol0,95 %
Salt0,181,30gram
Pris på oppskriftenKr 13,06Kr 96,32Kroner
Hele oppskriften veier2 950 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni fuglene inn- og utvendig med sitron og bind dem opp. Pensle dem med smør på alle sider, krydre dem med salt og pepper og legg dem i en smurt, ildfast form eller en liten ovnspanne. Tilsett nøttene, vinen og/eller teen, druene og sitronskallet og la retten stå i stekeovnen ved 250 C ca 15 minutter.

Skru så ned varmen til 180 C og stek videre 15 minutter til.

Skjær en av appelsinene i meget tynne skiver, som legges oppå fuglene. Pensle med mye smør. Skru ned varmen ned til 160 C og stek fuglene ferdige i ca 10 minutter til.

Legg fuglene på et oppvarmet fat og garner med nøtter og druer. Sil skjyen over i en gryte, tilsett hønsebuljongen og kok blandingen i noen minutter.

Press saften ut av appelsinene og opp i sausen, som så koker inn med ca 1/3 uten lokk på sterk varme.

Fasanene holdes imens varme i stekeovnen. Hell sausen over fuglene like førretten skal serveres.

Løskokt ris hører til og smaker meget godt sammen med denne retten.

Hvis druene nærmest er overmodne, bør man ikke tilsette dem før man har skrudd varmen ned annen gang. Hvis appelsinskivene fremdeles er hele, kan de legges på toppen sammen med litt nøtter og druer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6622)
Kategori: Ovnsrett
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.