Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasan i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkungfasaner (gjerne hanner)

Kalvekraft (på kalveben) 1 stk.

2stkpurrer
2stkgulrøtter
10stksjalottløk
4skive(r)fersk spekk
1glasscognac
1helflaske(r)grapetonic
2ssripsgelé
2ssripsgelé
25grsmør (til steking)
Ca 2,5dlkremfløte
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fasan i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145,391 062,80Kcal
Protein11,0880,99gram
Karbohydrat4,2430,99gram
Kostfiber0,604,39gram
Fett8,8764,84gram
Mettet fett3,1422,95gram
Alkohol0,44 %
Salt0,070,51gram
Pris på oppskriftenKr 13,08Kr 95,61Kroner
Hele oppskriften veier2 924 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Først kalvekraften. Kalvebenet legges i en gryte og dekkes med vann. Når vannet koker, tilsettes 2 utskårne purrer plus gulrøtter i passende stykker. Det krydres med salt og pepper. Det hele koker opp og skummes. Skru ned og la gryten surre i minst 3 timer. La kraften kjøle helt av, og fjern evt. fett fra overflaten. Suppen siles fra ben og grønnsaker.
Fasanene barderes (pakkes inn) med spekk-skivene og brunes i smør i en stor gryte. Tilsett et glass cognac og la det koke helt vekk. Kraft og fløte helles ved til fasanene er nesten dekket. Skrell sjalottløkene og ha dem i gryten. Skru ned varmen og la retten surre.

Nå tilsettes der grapetonic, og gryten småkoker i ca. 45 min. Prøv evt. Med en strikkepinne, om fuglene er møre. Smak sausen til med ripsgelé, salt og pepper. Fjern spekket, og server retten med skrelte aspargespoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27982)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.