Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stk filetfasanbryst (hann) eller 6 fasanbryst (hunn)
1tsfinmalt einebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsseltin
0,5tshvit pepper, nykvernet
1sslynghonning
2ssusaltet smør til steking
1dlrødvin, fyldig

Til saus:

5dlkylling- eller viltkraft
2dlrødvin, fyldig
1dlsherry, tørr
2sssmør, usaltet
0,5tsseltin
0,25tshvit pepper, nykvernet
0,25tstimian, finhakket

Til garnityr:

3stkfriske store fiken, vasket og delt i 6 på langs
2stkfaste epler, skrelt og kuttet i båter
12stkshitakesopp eller 6 store østerssopp revet på langs
2sssmør, usaltet
1tsmelis
0,5dlsherry, tørr

Friterte mandelpoteter:

6stk stormandelpoteter
1 liter frityrolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,54551,93Kcal
Protein4,7322,79gram
Karbohydrat6,2129,92gram
Kostfiber0,984,72gram
Fett6,3430,55gram
Mettet fett3,7918,26gram
Alkohol1,68 %
Salt3,7918,27gram
Pris på oppskriftenKr 10,33Kr 49,78Kroner
Hele oppskriften veier2 891 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1) Poteter: Vask og skrell potene, kutt dem i ca. 2 mm tykke strimler. Legg dem i kaldt vann. Varm frityroljen i en kjele eller en panne med høy kant. Sil av potetstrimlene. Tørk dem på kjøkkenpapir, og stek dem lysebrune. Tørk dem nok en gang på kjøkkenpapir. (Kan gjøres noen dager i forveien).

2) Saus: Ha kylling- eller viltkraft, rødvin og sherry i en kjele. La det småkoke til det er igjen 4 dl. Ha så i seltin, pepper og timian (holdes varm).

3) Fasanbryst: Renskjæres, tørkes, krydres og brunes i en panne på sterk varme. La dem ligge med innsiden ned i pannen. Fordel honningen med en pensel over fasanskinnet. Hell i rødvinen. Stek i ovnen ved 200-210 grader i 6-8 min, avhengig av størrelsen. Ta ut og legg dem på kjøkkenpapir. Stekesjyen siler du i sausen.

4) Til garnityr: Ha smøret i en stekepanne sammen med melis. Stek lysebrun, tilsett soppen, som også stekes lysebrun. Ha i fiken og epler. Stek litt til. Hell over sherryen, og la det småsteke i 2 min.

Server med en god rødvin

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2956)
Tilberedningstid: 120 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.