Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasanbryst på safranspeil




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkfasan, 1-1 1/2 kg
2sssmør eller margarin
1tssalt
1krmgrovkvernet sitronpepper

Buljong:

fasanskroget
1litervann
Ca 1,5tssalt
5stkhel pepper
1bit(er)gulrot
1kvist(er)persille
1stk liteløk

Saus:

1stk liteløk
1feddhvitløk
1sssmør eller margarin
1pakkesafran
2sssitron, saften
1tsestragon
1sshvetemel
Ca 1,75dlbuljong
2dlkremfløte eller yoghurt
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fasanbryst på safranspeil med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier95,18553,61Kcal
Protein6,9940,66gram
Karbohydrat1,136,57gram
Kostfiber0,211,22gram
Fett6,9240,25gram
Mettet fett4,2024,43gram
Salt0,945,46gram
Pris på oppskriftenKr 10,79Kr 62,76Kroner
Hele oppskriften veier2 327 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern innmaten, skyll og tørk godt av fasanen. Skjær ut brystkjøttet og lårkjøttet til fileter. Del skroget i biter.

Kok fasanskroget med vann, salt, pepper, gulrot, persillekvaster og løk skåret i båter, i ca 40 minutter. Sil buljongen.

Brun filetene i matfett. Salt og pepre. Stekes på svak varme under lokk i 10-15 minutter. Holdes varm under folie.

Skrell løl og hvitløk til sausen. Hakkes fint og freses i matfett. Strø over safran og rør om. Smak til med sitronsaft og estragon. Dryss over melet og rør om. Hell på kraft fra fasanen og la det koke i ca 5 minutter. Rør i fløten og gi sausen nok et oppkok. Smak til med salt og pepper.

Serveres oppskåret på et speil av safransaus med sukkererter og jasminris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8047)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.