Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fasanbrystrulader på seng av linser




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkfasaner
2skive(r)lettsaltet flesk

Buljong:

Fasanskrogene
1stkløk
litt sellerirot
1,5litervann til koking
1stkgulrot
1stk litepurre
1stklaurbærblad

Saus:

0,25dlfinhakkede gulrøtter
87grgrønne linser
0,25stksellerirot, finhakket
0,25stkpurre, finhakket
0,25dlrødløk, finhakket
2dlkremfløte
2dlkyllingbuljong eller kraft fra skrogene


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fasanbrystrulader på seng av linser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82,24764,79Kcal
Protein9,3987,32gram
Karbohydrat2,0118,69gram
Kostfiber0,595,49gram
Fett3,9436,64gram
Mettet fett2,1019,53gram
Salt1,1911,06gram
Pris på oppskriftenKr 9,32Kr 86,67Kroner
Hele oppskriften veier3 720 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort lårene og bruk dem ved en annen anledning. Ben ut fasanbrystene og legg to og to sammen ved å legge den tynne delen over den tykkere på det andre brystet. Pakk hvert par inn i fleskeskiver til en rull. Pakk pent inn i folie og vri folieendene som på en smellbonbon.

Kraften kan lages i stand noen dager i forveien. Del fasanskroget i biter. Rens, skyll og del grønnsakene.

Stek skrogbitene og grønnsakene i olje uten at de får farge. Tilsett vann og kok opp. Skum av, tilsett krydderet og la kraften koke inn til ca 1 liter. Sil kraften.

Også følgende del av tilberedningen kan gjøres klar dagen i forveien. Kok opp buljongen, og leg i ruladene. La kjøttet få kjernetemperatur på maksimum 65 C. Ta kjelen av platen. La ruladene kjølne i vannet.

Legg linsene i bløt over natten. Hell av vannet og la dem koke ca 25 minutter i fasankraft. Fres grønnsakene i litt smør i en annen kjele. Hell over fløte og kok sammen. Bland så grønnsakene med de varme linsene. Smak til med salt og pepper.

Skjær ca 2 cm tykke skiver av fasanrullene. Hvis kjøttet blir kaldt før servering, kan det varmes i litt kraft.

Server med linser og skivede poteter som er hardstekt i olje, samt strimlet bladpersille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8052)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.