Fasteletter


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Mørdeig:

150grsmør
110grsukker
1stkegg
0,5tshjorttakksaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
250grhvetemel

Hvetedeig:

40grsmør
1,5dlmelk
25grgjær
1,5stkpisket egg
3sssukker
0,5tssalt
5dlhvetemel
0,5tskardemomme
0,5stkegg, pisket til pensling

Mandelmasse:

100grmalte mandler
100grmelis
1stkeggehvite


Fremgangsmåte:

Lag mørdeigen ved å blande hvetemel, sukker, egg, hjorttakksalt og romtemperert smør. Arbeid raskt til en smidig deig. La deigen hvile 30 minutter i kjøleskap.

Mørdeigen skal igjen ha romtemperatur når den blandes med hvetedeigen.

Ta for deg ingrediensene i hvetedeigen og smelt smøret først. Tilsett lunken melk som sammen med smøret skal ha 37 C når gjæren smuldres i. Tilsett 1/2 pisket egg, sukker og salt. Bland inn hvetemel tilsatt kardemomme.

Arbeid godt til en smidig deig, som heves ca 30 minutter på et lunt sted under plast.

Bland den romtempererte mørdeigen med hvetedeigen. Kna lett. Rull ut lengder og stikk ut små biter som trilles ut til boller.

Sett på stekeplate smurt eller med bakepapir. La det heves på et lunt sted. Den hever seg forøvrig ikke mye.

Stek ved 175 C i 10-15 minutter. Skjær et lokk av bollene med skarp kniv når de er litt avkjølt. Fyll opp med en klatt mandelmasse som er rørt myk med litt likør, konjakk eller hetvin, deretter en klatt pisket krem. Legg lokket på og strø med melis.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13116)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 358,56 Kcal
Protein 7,81 g
Fett 15,58 g
Karbo 45,66 g
Pris 2,87.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!