Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Feijoada. Brasils nasjonalrett




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5kgsvarte bønner
Olivenolje
2stkløk
Ca 2,5blad(er)lagerbladIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 2feddhvitløk
Hvit pepper
Paprikapulver
Tabasco


Annonse


Næringsdeklarasjon for Feijoada. Brasils nasjonalrett med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235,99209,62Kcal
Protein15,5813,84gram
Karbohydrat35,9531,93gram
Kostfiber10,309,15gram
Fett1,030,91gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,010,01gram
Pris på oppskriftenKr 3,50Kr 3,11Kroner
Hele oppskriften veier711 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bløtlegg bønnene over natten. Sil av bløtleggingsvannet. Hakk løken og brun den lett i oljen.
Tilsett bønnene pluss vann som dekker bønnene med noen centimeter (1,5 til 2 l vann). Tilsett buljongterninger etter vannmengde. Tilsett lagerblad, hvitløk, hvit pepper og paprikapulver. Kok sakte under lokk i cirka 1,5 timer.
Mot slutten av kokningen - ta opp 2-3 skjeer med bønner, mos dem på en tallerken og legg det til sides. Om det er ønskelig, kan man tilsette flere røkte pølser etter ca en halvtimes koking.

Tilbehør:
Kokt ris. Strimlet, lettstekt hodekål, olivenolje, salt og pepper. Appelsiner i tynne skiver (som salat). Lökdressing (hakket løk, sitron, vann, salt og pepper) og kokte egg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Misjonsalliansen
(Intern: 2700)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Brasil
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.