Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grhjerteskjell
1dlhvitvin
1kvist(er)timian
1stklaurbærblad
4stkfennikel
15grsmør
1ssolivenolje
1stkløk
8blad(er)basilikum
2ssPernod
1literfiskekraft eller mild fiskebuljong
2dlkremfløte
3ssolje
1tskarripulver
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Melk
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,20470,54Kcal
Protein2,6416,30gram
Karbohydrat1,469,02gram
Kostfiber0,794,88gram
Fett5,9436,68gram
Mettet fett2,5315,62gram
Alkohol0,68 %
Salt0,402,45gram
Pris på oppskriftenKr 3,86Kr 23,84Kroner
Hele oppskriften veier2 470 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask skjellene. Ha skjell, vin, timian og laurbærblad i en varm gryte, sett på lokket og la det dampe i 5 minutter. Kast skjellene som ikke har åpnet seg. Hell til side kraften. Plukk ut innholdet fra skjellene, og kast dem.

Skjær vekk det grønne og den harde bunnen fra fennikelen. Skjær resten av fennikelen i fyrstikktynne skiver. Hakk løk i bitte små biter. Hakk basilikum.

Varm 1 ss olje og smør i en stor gryte og stek løk og fennikel på middels varme, inntil løken begynner å bli myk, ca 10 minutter. Det skal ikke være så varmt at løken blir brun. Ha over basilikum og Pernod og stek i 2 minutter til. Hell deretter over fiskekraft og kraften fra skjellene. Kok opp og la koke i 15 minutter.

Varm samtidig resten av oljen i en panne, ha i karripulver og sett til side.

Hell suppen gjennom en grov metallsikt eller et dørslag, slik at du beholder noen av bitene, eller mos den i en kjøkkenmaskin. Ha tilbake i gryta, rør inn fløte, smak til med salt og pepper og kok opp.

Visp kremfløten til den er helt stiv og vend den inn like før du serverer.

Hell suppe i suppeskåler, strø over hjerteskjell, hell over karriolje og server.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7284)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.