Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård



Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgstorfekjøtt (kam, bog eller høyrygg)
2litervann
Salt og pepper
Suppekvast av selleri, persillerot, purre og gulrot
Finskårne gulrøtter
Finhakket knollselleri
Finhakket persillerot
Purre, i ringer
Finsnittet kål

Bollegrøt:

100grmeierismør
4sshvetemel
6dlmelk
Ca 4sssemulegryn (kanskje litt mer)
2stkegg
25grskåldede, hakkede mandler
Noen mandeldråper
Kardemomme
Sukker
Salt?


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier81,65798,51Kcal
Protein6,3261,81gram
Karbohydrat2,1320,83gram
Kostfiber0,121,17gram
Fett5,2951,73gram
Mettet fett2,6425,82gram
Salt0,100,99gram
Pris på oppskriftenKr 3,99Kr 39,02Kroner
Hele oppskriften veier3 912 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette har vært selskapsmaten frem for noe i hele Vestfold. Suppen stelles til på samme vis overalt, selv om grønnsakene kan variere noe. Men melbollene som skal med, finnes det et uttall av oppskrifter på. Her på Stange lages en bollegrøt. Den tar man direkte i suppen med teskje (uten noen koking først).

La kjøttet trekke (ikke koke) 1 ½ - 2 timer i lettsaltet vann med suppekvast. Noen tilsetter også et par klumper hel ingefær. Rens og del grønnsakene. Kok dem i kraft til de er møre.

Rør sammen bollegrøten og la den stå kaldt til den skal brukes. Server suppen rykende varm med grønt dryss. Bollegrøten og kokte grønnsaker på bordet, så gjesten selv kan velge – enten eller.
Kjøttet skjæres pent opp og serveres etter suppen med grønnsakene, kokte poteter og sursøt- eller løksaus laget med kraft og potetvann.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 2118967683)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sosekjøtt - kjøtt i mørke.Sosekjøtt - kjøtt i mørke.
Denne retten har 99,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksebringe med linser.Oksebringe med linser.
Denne retten har 177,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt sprengt oksebryst.Kokt sprengt oksebryst.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i curry.Biff i curry.
Denne retten har 228,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.Ferskt kjøtt og suppe 1.
Denne retten har 41,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pabellon Criollo fra Venezuela.Pabellon Criollo fra Venezuela.
Denne retten har 107,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek i kefir.Oksestek i kefir.
Denne retten har 100,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i snøre med kremet løk.Biff i snøre med kremet løk.
Denne retten har 48,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.
Denne retten har 103,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Denne retten har 81,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkanske kjøttboller.Marokkanske kjøttboller.
Denne retten har 88,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.