Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ferskenpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grhvetemel
0,5tssalt
6sssukker
1knivsoddrevet muskat
60grsmør
Ca 7,5ssmelk

Fyll:

8stk storferskener
125grbrunt sukker
2sssmør, smeltet
1sshvetemel
Ca 3,5dråpe(r)mandelessens


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Ferskenpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier147,322 701,78337,72Kcal
Protein1,7832,644,08gram
Karbohydrat25,16461,4257,68gram
Kostfiber1,3324,393,05gram
Fett4,1075,199,40gram
Mettet fett2,4945,675,71gram
Salt0,264,810,60gram
Pris på oppskriftenKr 4,15Kr 76,11Kr 9,51.-
Hele oppskriften veier1 834 totalt1 834 pr porsj229 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Forvarm stekeovnen til 200 C. Kok opp rikelig med vann i en kasserolle. Legg i ferskener og la dem trekke i 3-4 minutter. Ta dem opp med hullsleiv. Dra av skinnet, del ferskenene i to og ta ut steinene.

Skjær ferskenene i tykke båter og bland dem med brunt sukker, smeltet smør, mel og mandeldråper. Ha blandingen over i en ildfast form, ca 15x20 cm.

Lag deigen. Bland mel, salt, sukker og muskat. Skjær smøret i terninger og smuldre det i melet med fingertuppene til en kornet masse. Tilsett melken og arbeid det hele raskt sammen til en smidig, men ikke klissete deig.

Kjevle ut deigen på melet bakebord til et lokk som passer formen. Legg deigen over ferskenfyllet og press den fast rundt kanten av formen. Stek paien midt i ovnen i ca 45 minutter til den er gyllenbrun. Serveres varm, lunken eller kald med pisket krem til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12474)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ferskenpai 2.Ferskenpai 2.
Denne retten har 249,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenterte med mandelkrem.Ferskenterte med mandelkrem.
Denne retten har 261,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.