Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ferskenterte med mandelkrem



Ferskenterte med mandelkrem oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Ferskenterte kan serveres til en god kopp kaffe, og fungerer også godt som dessert servert med litt is eller krem.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Mørdeig

300grhvetemel
250grsmør
120grmelis
2stkeggeplomme

Mandelkrem

125grsmør
125grsukker
2stkegg
125grmandler , malt

Ferskener

2,5dlvann
200grsukker
1stkvaniljestang , delt på langs
2ssmandellikør , eller annen likør
8stkfersken , gjerne fra boks
2ssaprikossyltetøy
20grmandelflak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Ferskenterte med mandelkrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier261,587 389,06923,63Kcal
Protein3,3093,2211,65gram
Karbohydrat28,84814,67101,83gram
Kostfiber1,3036,724,59gram
Fett14,32404,5150,56gram
Alkohol0,22 %6,210,78gram
Mettet fett7,46210,7326,34gram
Salt0,205,680,71gram
Pris på oppskriftenKr 3,27Kr 92,37Kr 11,55.-
Hele oppskriften veier2 825 totalt2 825 pr porsj353 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

1. Lag deigen ved å smuldre mel, smør og melis og så tilsette eggeplommene og arbeide dem raskt inn i deigen. Form deigen til en pølse, pakk den i plastfolie og legg den kaldt ½ time.
2. Lag mandelkremen ved å piske smør og sukker hvitt og blande inn eggene ett for ett. Vend inn de malte mandlene til slutt.
3. Kok en sukkerlake av 2 ½ dl vann, sukker og vaniljestang. Tilsett amaretto eller annen likør. Del ferskenene i to og fjern steinene. Kok ferskenene forsiktig i sukkerlaken i ca. 10-15 minutter, eller til de er møre (tiden avhenger av hvor modne de er i utgangspunktet). Bruker du hermetiserte ferskener kan du gi dem et raskt oppkok og avkjøle dem i laken. Løft ferskenene over i et dørslag og la dem renne av seg og bli kalde.
4. Kjevle ut paideigen og legg den i en paiform. Klem den på plass i formen og skjær vekk overskuddet. Avkjøl i kjøleskap i ½ time. Fordel ferskenene i paiskallet og fordel mandelkremen over, slik at ferskenene fortsatt er synlig. Stek terten ved 160°C i ca 50-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl.
5. Glaser kaken med smeltet aprikossyltetøy før servering. Dryss over mandelflak. Terten kan gjerne serveres med krem, is eller rømme.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29177)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ferskenterte med mandelkrem.Ferskenterte med mandelkrem.
Denne retten har 261,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskenpai 2.Ferskenpai 2.
Denne retten har 249,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.