Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Festeplekake for viderekommende




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Karamell:

200grsukker
2stkappelsin, skallet tørket

Eplekake:

12stkgrønne epler
300grsukker
2,5dlkremfløte

Sorbet:

12stkgrønne epler
2ssglucose (fås på apotek)
2stkappelsin, skallet, syltet (apsikat kan også brukes)
100grsukker
2dlvann
3sssitronsaft
100grkaramell

Pynt og saus:


Eplesaus

2,5dlkremfløte
Frisk mynte
Tørket appelsinskall, i tynne strimler
Form ca. 12x12 cm.
I stekeovnen: 80 grader C, ca. 20 minutter for å tørke appelsinskallet.
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 5 timer for eplekaken.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Festeplekake for viderekommende med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier139,666 212,64517,72Kcal
Protein0,5022,241,85gram
Karbohydrat22,661 008,0184,00gram
Kostfiber1,6472,956,08gram
Fett4,86216,1918,02gram
Mettet fett3,03134,7911,23gram
Salt0,031,170,10gram
Pris på oppskriftenKr 3,28Kr 145,91Kr 12,16.-
Hele oppskriften veier4 448 totalt4 448 pr porsj371 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

La deg inspirere av verdensmesteren i kokkekunst, Terje Næss, og inviter til hans menyforslag. I 1999 vant han Bocuse d'Or i Lyon.

Terje Ness ble verdensmester i kokkekunst i det prestisjetunge mesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i 1999. Da var han var kjøkkensjef på restaurant Bagatelle i Oslo og gikk i god lære hos mesteren selv, Eivind Hellstrøm. I dag driver han den nyåpnede restauranten Oro som ligger sentralt i Oslo.

Førde-gutten Terje har vært deltager på det norske kokkelandslaget. Han har i alle år hatt mat og matkunst som sin store lidenskap. Ikke rart at han gikk helt til topps i matkunstens Mekka, Lyon, for 2 år siden.

Lag karamell av 200 g sukker. Smelt det gjerne rett i en form som tåler høy temperatur. Kle bunn og side i formen med karamell.

Skjær appelsinskallet i tynne strimler og tørk i stekeovnen.

Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i meget tynne skiver. Legg epleskivene som "taksten" tett i tett i formen. Først ett lag. Dryss over litt sukker og tørket appelsinskall. Lag så et nytt lag. Legg så mange lag at eplene stikker ca. 5 cm. over kanten på formen. Dekk godt til med aluminiumsfolie. Stek eplekaken. Det er riktig med lang steketid; denne eplekaken skal bli riktig tung. La kaken bli kald i formen. Vend den kalde eplekaken forsiktig ut. Ta vare på kraften som har samlet seg. Den skal brukes som saus.

Sorbet: Skrell halvparten av eplene. Fjern kjernehus og skjær de skrelte eplene i biter. Kok de skrelte eplebitene møre i sukkerlake tilsatt sitronsaft.Kjør så de kokte og rå (uskrelte) eplebitene sammen i en foodprocessor. La så gå gjennom en sikt. Smelt glucosen i litt av eplemosen og bland den så i eplemassen. Frys massen i til is. Rør i eplemassen av og til under innfrysingen. Når sorbeten er ferdigfryst, kan den formes til kuler som igjen oppbevares i fryseren og tas ut like før servering.

Skjær eplekaken i passe store biter og legg på tallerken. Legg saus rundt, gjerne blandet med vispet krem. Legg på sorbet i kuler og en klatt vispet krem. Server også vispet krem i en bolle ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 17761)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Trifle med eplemos og vaniljekrem.Trifle med eplemos og vaniljekrem.
Denne retten har 163,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ekte glaserte epler.Ekte glaserte epler.
Denne retten har 132,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplemos.Eplemos.
Denne retten har 111,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekte epler med kanel.Stekte epler med kanel.
Denne retten har 116,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Epleterte med byggmel.Epleterte med byggmel.
Denne retten har 230,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med is.Fruktsalat med is.
Denne retten har 85,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Epleterter.Epleterter.
Denne retten har 216,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplekake med kokos.Eplekake med kokos.
Denne retten har 263,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat med smak av sol.Fruktsalat med smak av sol.
Denne retten har 74,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvint og sunn epledessert.Lettvint og sunn epledessert.
Denne retten har 71,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekte epler.Stekte epler.
Denne retten har 100,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Epleterte med vaniljekrem.Epleterte med vaniljekrem.
Denne retten har 194,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Geléglaserte epler.Geléglaserte epler.
Denne retten har 75,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplepai med mandel.Eplepai med mandel.
Denne retten har 248,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplepai med kanel.Eplepai med kanel.
Denne retten har 230,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.