Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Festmousse og Fransk laksepaté



Festmousse og Fransk laksepaté oppskrift.
Fotograf: Alf Børjesson

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1pakkelys buljonggelé
3dlvann
1dlhvitvin, tørr
400grrøkt makrell
2dlseterrømme
2ssgressløk, finhakket

Til servering

rød arctic kaviar, salatblad
650grlaksefilet uten skinn og ben
1tssalt
3stkeggehviter
0,25tshvit pepper
1sssitronsaft, friskpresset
4ssdill, finhakket
0,5stkgrønn paprika, i små terninger
3dlmatfløte

Saus:

1stksjalottløk, finhakket
0,5tssalt
0,5tspepper
1tssukker
1tssennep, fransk
3stkeggeplommer
3sshvitvinseddik
1sssmør
1dlkremfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Sennep
Soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Festmousse og Fransk laksepaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187,89762,38Kcal
Protein9,9040,17gram
Karbohydrat1,275,15gram
Kostfiber0,130,53gram
Fett15,5863,22gram
Mettet fett6,3425,73gram
Alkohol0,39 %
Salt1,415,73gram
Pris på oppskriftenKr 10,79Kr 43,78Kroner
Hele oppskriften veier2 435 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør buljongpulveret ut I kokende vann og rør inn vin.
Rens makrellen nøye for skinn og alle ben og grovmos den med en gaffel.
Rør den i buljonggeleen sammen med seterrømme og gressløk. Fordel moussen i 8 porsjonsformer.
Sett dem i kjøleskap så moussen stivner, minst 3 timer, gjerne natten over.
Hvelv moussen på porsjonstallerkener og server den med salatblad og kaviar, samt ristet loff.

Paté:
Sett stekeovnen på150 °C.
Kjør laksefileten med salt, eggehviter og pepper i food-processor. Rør inn sitronsaft, dill og paprika og spe forsiktig med kjøleskapskald fløte.

Smør en brødform godt og legg en strimmel matpapir i bunne. Fyll laksefarsen i formen, dunk den godt mot kjøkkenbenken slik at det ikke blir luftblærer i farsen.

Sett formen i langpannen med varmt vann og bak den i ovnen til den er fast, ca 45 minutter. Avkjøl pateen under lett press.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen, unntatt fløten. Varm sausen til kokepunktet under omrøring. Avkjøl, rør i den av og til. Visp fløten stiv og rør den i sausen.

Skjær pateen i skiver og server den med sausen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23363)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Festmousse og Fransk laksepaté.Festmousse og Fransk laksepaté.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med laks og røykt kolje.Paté med laks og røykt kolje.
Denne retten har 167,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepaté.Laksepaté.
Denne retten har 216,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.