Festpannekaker med skogsbæryoghurtis

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
8stk litedessertpannekaker ( bruk din beste oppskrift eller se oppskrift under)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
12ssmyk vaniljeis
1begerfruktyoghurt med skogsbær, iskald

Pynt:

Bær eller frukt
Revet melkesjokolade
Kakaopulver

Gode pannekaker 15 stk små

2dlhvetemel
3dlhelmelk
Ca 2,5stkegg
0,5tssalt
2ssmeierismør, smeltet

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 155,3 Kcal
Protein 5,8 g
Fett 6,98 g
Karbo 17,09 g
Pris 2,34.- kr

Fremgangsmåte:

Lag gjerne en sjablon med 2000 og/ eller stjerner. Legg den på tallerkene og dryss på kakao slik at det blir et mønster på den ene siden av tallerken. Stek pannekakene ( dette kan gjøres på forhånd) Rør sammen is og yoghurt ( dette kan også gjøres på forhånd og oppbevares i fryseboksen slik at alt er meget kaldt. Fyll isblandingen i pannekakene og rull dem sammen. Legg pannekakene delt i to på tallerken og legg på bær og frukt. Server godbitene straks.

Gode pannekaker
Visp mel og melk til en klumpfri røre. La røren svelle ca. 30 minutter. Tilsett egg og salt og visp til røren er jevn.Tilsett meierismør da behøver du ikke smør ved stekingen. Stek 15 pannekaker. La dem bli gyllenbrune på undersiden og snu med stekespade. De pannekakene som ikke brukes til millenniumsdesserten, kan gjemmes til neste dag, evnt. fryses.

PS. Man kan lage til fylte pannekaker på forhånd og fryse dem. Før servering får de tine litt slik at de blir passe spisemyke. Man kan også skjære de fryste pannekakene i skiver på skrå. Da tiner de fort til passe mykhet. Hvis vi oppbevarer oppdelte fylte pannekaker i fryseboksen til de skal serveres, er det ekstra lekkert med en lunken bærpuré eller fruktsaus over.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 2572 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16466)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!