Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fikenbrød



Fikenbrød oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Brød som er bakt med melk som deigvæske får fyldig og god smak. Dessuten tilfører melken viktige næringsstoffer som protein og kalsium. Brødet blir saftig, mykt og holdbart.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
50grgjær
4,5dlkefir
2sssmeltet smør
1sssalt
200grgrovt, sammalt hvetemel
250grtørkede fiken
100grvalnøttkjerner
400grhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fikenbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier257,451 920,58160,05Kcal
Protein7,6657,144,76gram
Karbohydrat37,11276,8423,07gram
Kostfiber5,1238,203,18gram
Fett7,5756,474,71gram
Mettet fett2,0014,921,24gram
Salt1,3810,260,86gram
Pris på oppskriftenKr 3,63Kr 27,08Kr 2,26.-
Hele oppskriften veier1 492 totalt746 pr porsj62 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 skiver

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 °C, hell litt over gjæren og rør ut.
Hell i resten av melken sammen med smør, salt, sammalt hvete grov, fiken og valnøttkjerner. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen så vidt slipper bakebollen. Elt deigen godt.
Dryss litt mel over deigen og dekk med plast. La deigen heve i ca 1 timer ved romtemperatur. Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig. Del deigen i to like stor emner. Form til avlange brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate.
Etterhev ca 1/2 time.
Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv. Forstekes ved 225 °C i ca 15 minutter på nederste rille. Stekes ferdig ved 175 °C i ca 25 minutter på nederste rille.
Avkjøl brødene på rist uten å dekke til. Da beholdes den gode, sprø skorpen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30438)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fikenbrød.Fikenbrød.
Denne retten har 257,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.