Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Filipinsk Tao Chicken



Filipinsk Tao Chicken oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
En rett som tar litt tid, men er verd det.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Kyllingen:

0,25kopp(er)hvetemel
0,25kopp(er)maisstivelse
2tsnatron
2tsbakepulver
0,25kopp(er)lys soyasaus
0,25kopp(er)vann
2ssvegetabilsk olje
3sssesamolje
900grskinn og benfritt kylling lår kjøtt i terninger
olje, til fritering

Sausen

4tsmaisena
0,3kopp(er)soyasaus
4tsristet sesamolje
0,3kopp(er)riseddik
0,3kopp(er)vann
5dlfinhakket, skrelt og revet frisk ingefær
6feddhvitløk, finhakket
1sssambal oelek, siracha eller annen sterk sausIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tspaprikapulver
0,3kopp(er)vann
Ca 0,75krmsukker (og 2 ss vann)
3stkgrønne løk (vårløk) i tynne skiver
2ssristede sesamfrø
90gr(frityrolje, mengden som tas opp av kjøttet og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Sesam
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Filipinsk Tao Chicken med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier201,65998,94Kcal
Protein9,3946,52gram
Karbohydrat6,3931,65gram
Kostfiber0,643,17gram
Fett15,2575,55gram
Mettet fett3,5917,78gram
Salt1,698,37gram
Pris på oppskriftenKr 8,13Kr 40,27Kroner
Hele oppskriften veier1 982 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland alt unntatt kyllingbitene i en stor bolle. Røren skal være tynn. Etter et minutt, vil det skumme opp litt og bli lett. Hell kyllingbitene i røren. Dekk den med plastfolie og sett i kjøleskapet til kjøling i minst 10 minutter (og opptil 1 time).

Steking:
Varm oljen til den nesten ryker (eller opp til den høyeste innstillingen på frityrkokeren). Slipp biter av den marinerte kyllingen i den varme oljen en om gangen. Gjør dette veldig forsiktig. Ikke for mange av gangen, siden den da ikke vil crispe seg. Du bør helst steke kyllingen i grupper.

Holde kyllingen varm i ovnen
Forvarm stekeovnen til dens laveste innstilling ca 80 C. Ta kyllingen fra frityrkoker når den er gjennomstekt og mørk gylden brun (ca 5-7 minutter). Hell av overflødig olje. Spre bitene på en ovnspanne dekket i papirhåndklær. Plasser kyllingen i ovnen for å holde den varm mens du steker resten ferdig og lager sausen.

Sausen:
Pisk maisena, soyasaus, sesamolje, riseddik, vann, ingefær, hvitløk, sterk saus, paprika og vann sammen i en bolle. Sett til side.

Karamelliser sukker til sausen
Varm (på høy varme) sukkeret og 2 ss vann i en stor, dyp stekepanne. Følg nøye med. Det vil boble etterhvert. Etter 7-10 minutter, vil den begynne å bli brun. Når sukkeret begynner å bli gyllen, hell i de andre piskede saus ingrediensene litt fort og fortsett å vispe til sausen er jevn. Klumper av sukker kan feste seg til vispen, men disse vil smelte av etter noen minutter.

Fortsett å vispe til sausen er jevn, gjennomsiktig og tykk.

Tilsett forsiktig stekt kylling til blandingen. Tilsett vårløk og sesamfrø. Vend om forsiktig slik at alt dekkes med saus. Serveres varm umiddelbart! Kyllingen holder seg bare crispi en stund, men smaken er det fortsatt. Kan passe på en buffet også. Server med ris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 29377)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Fritert
Land: Philipinene
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Filipinsk Tao Chicken.Filipinsk Tao Chicken.
Denne retten har 201,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinesisk sesam kylling(sesame chicken).Kinesisk sesam kylling(sesame chicken).
Denne retten har 220,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tempurastekt kyllingfilet.Tempurastekt kyllingfilet.
Denne retten har 169,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.