Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Fin fiskepaté



Fin fiskepaté oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kghysefileter eller annen hvit fisk
Ca 1,75tssalt
Ca 0,5tspepper
6stkegg
0,5dlhvitvin
8dlkremfløte
150grfinhakket røkelaks
Ca 1,5bunt(er)finhakket dill
150grgrovhakkede reker u/skall


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Fin fiskepaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier176,884 600,45184,02Kcal
Protein11,45297,8011,91gram
Karbohydrat1,1730,431,22gram
Kostfiber0,112,860,11gram
Fett13,88361,0014,44gram
Alkohol0,18 %4,680,19gram
Mettet fett8,13211,458,46gram
Salt0,8822,900,92gram
Pris på oppskriftenKr 12,48Kr 324,59Kr 12,98.-
Hele oppskriften veier2 601 totalt2 601 pr porsj104 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stykker

Skjær fisken i mindre biter før den legges i en matprosessor. Dryss over salt og pepper og kjør fisken til den er seig og danner en stor klump. Ha i ett og ett egg og kjør farsen sammen mellom hver speing. Hell først hvitvin i en tynn stråle under omrøring og deretter kremfløten på samme måte.
Kjør matprosessoren med full fart til farsen er jevn og fin. Ta av ca 2 dl av farsen og bland med finhakket dill og røkelaks. Hakk rekene og bland dem inn i resten av farsen.

Hell omtrent halvparten av den lyse farsen med reker i en smurt, avlang form som rommer 2 liter. Fordel deretter farsen med røkelaks og dill. Hell til slutt resten av den lyse farsen på toppen.

Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann i) nederst i stekeovnen ved 200 °C. La patéen steke i ca 50-60 minutter. Sjekk om patéen er ferdig ved å stikke den med en pinne. Det skal ikke feste seg noe ved pinnen. Avkjøl patéen i formen.

Server fiskepatéen med rømme tilsatt finhakkede urter. Reker med skall, lime i skiver og frisk dill pynter tallerkenen.

Fiskepaté er godt egnet som forrett, på et koldtbord eller som eksklusivt pålegg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 26455)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fin fiskepaté.Fin fiskepaté.
Denne retten har 176,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.