Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Finnbiff/Reinskav på samisk vis




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 250grreinsdyrkjøtt (steik) eller reinskav
1dlvatn
2sssmør
(nokre einebær)
litt salt og pepar


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Finnbiff/Reinskav på samisk vis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier183,22366,44Kcal
Protein12,1324,26gram
Karbohydrat0,060,12gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett14,9429,88gram
Mettet fett8,6317,26gram
Salt0,310,62gram
Pris på oppskriftenKr 12,21Kr 24,42Kroner
Hele oppskriften veier400 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1 Skav opp halvfrose reinsdyrkjøtt i tynne spon (du kan òg kjøpe ferdig skava kjøtt).
2 Legg det i ei gryte eller ein kasserolle med vatn, og smør gjerne med litt knust einebær.
3 La det småkoke på svak varme i omtrent ein halv time. Smak til med salt og pepar.
Server retten med kokte poteter (med skal), smør og brød til - eller berre smør og brød.

Denne retten kan du for eksempel variere slik:
Brun reinsdyrskavet i smør i ei gryte eller steikjepanne. Dryss 1/2-1 ms kveitemjøl på kjøttet og rør det inn før du har på vatnet.
Når kjøttet er kokt ferdig, kan du ha i litt lettrømme saman med krydderet.
Dersom du vil, kan du ha i litt frosen grønsakblanding når kjøttet er nesten ferdigkokt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 1119)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 146,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 79,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 99,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.