Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Finnbiff på finnmarkvis




Samene hadde under reinflytting i hvertfall 2 ting, øl og brunost med på vidda.
Denne oppskrifta er litt mer nyansert da vi i tillegg bruker en gryte,det er da lettere å beregne hvor mye ferdig mat du får.
Den kan med fordel fryses.
Serveres med varme grove rundstykker,rødvin og farris.
Ferdig skav er som regel full av trevler så steik blir uansett billigere.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,5kgreinlår eller steik.(ikke ferdig skav)
margarin til steking og saus
Salt og pepper
Brun ost (gudbrandsdal eller fløtemys)
8stkeinerbær
Ca 0,5literøl (lys eller mørkt)ta det du har.
1glassrødvin.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Finnbiff på finnmarkvis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,08514,72Kcal
Protein15,1780,43gram
Karbohydrat0,794,19gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett2,5513,52gram
Mettet fett0,995,25gram
Alkohol1,47 %
Salt0,170,91gram
Pris på oppskriftenKr 17,28Kr 91,62Kroner
Hele oppskriften veier2 121 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1.Ta opp reinsteika ca.1 time før bruk og la den ligge i romtemperatur. Ta frem en gryte og ha i 2-3 ss margarin på svak varme.
2.Bruk også en stekepanne som tåler høy varme.
3.Ca.1 spiseskje margarin i pannen og brun skavet høy varme(til skavet er brunt og vannet er fordampet av skavet)
4.Ha på salt og pepper og slå det over i gryta.
5.Dekk skavet med osteskiver og ha i knust einebær slå i halvparten av ølet og sett på lokk. Gjenta skavinga og stekinga til du synes du har nok i gryta.(husk på ost mellom hvert lag i gryta
6. Når stekingen er ferdig has resten av ølet i.Rør
Kokes 1 time,og rødvin er kun til kokken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Geir-Arne
(Intern: 27988)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 79,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 99,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 146,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.